Chat with us, powered by LiveChat

Cum poți obține cetățenia greacă prin naturalizare

Procedura de obținere a cetățeniei grecești prin naturalizare este un pic diferită de cea pentru a unui copil, după cum ne explică un partener specializat al oym.gr și acesta deoarece trebuie să se prezinte documente atât din partea autorităților judiciare din țara de origine cât și din partea autorităţile judiciare elene:
Documentele și condițiile sunt următoarele:
Imigrantul trebuie să fie adult în momentul pe care îl alege să depună declarația de naturalizare.
Nu trebuie să fi fost condamnat în ultimii zece ani înainte de depunerea cererii de naturalizare.
Nu trebuie să fi fost reținut în închisoare pe cel puțin un an, indiferent de sentința și data de emitere a hotărârii de condamnare, pentru orice crime de insulte politice, trădare a țării, omor cu intenție și vătămări corporale periculoase, infracțiuni legate de comercializarea și traficul de droguri, spălare de bani, traficul de persoane, infracțiuni financiare internaționale și multe alte infracțiuni de care puteți fi informat de către partenerii oym.gr.

În nici un caz nu trebuie să fie în curs decizia de expulzare.
Trebuie să locuiască în mod legal în Grecia cu începere de la data de 24.3.2005 înainte de depunerea cererii de dobândire a cetățeniei, cu excepția cazului în care este vorba de soțul/ soția unui cetățean grec sau a unui tutore al unui copil care are cetățenie greacă.
Documentele pentru naturalizare sunt următoarele:
– Străinul trebuie să depună la primăria municipiului sau a comunității în care își are reședința o cerere de naturalizare adresată Ministrului de Interne și însoțită de:
• Declarația de naturalizare care se face în fața primarului, în prezența a doi cetățeni greci ca martori (în formularul de Declarație sunt descrise toate condițiile de dobândire a cetățeniei grecești prin naturalizare).
• Copie după pașaport sau o altă dovadă a identității.
• Adeverință de ședere permanentă în Grecia.
• Certificat de naștere sau un certificat echivalent prevăzut de legislația primei țări de origine (dacă străinul este refugiat și nu poate prezenta certificatul de naștere, este suficientă decizia de acordare a azilului politic).

Scroll to top