fbpx

18 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Το 1990 υιοθετήθηκε από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ η «Διεθνής Συνθήκη για την Προστασία των Δικαιωμάτων όλων των Μεταναστών Εργατών και των μελών των Οικογενειών τους» να εορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών στις 18 Δεκεμβρίου. 

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακύρηξαν αυτην ημερομηνία εορτασμού, με σκοπό να τονίζουν την ανάγκη για προστασία κάθε μετανάσταστη σε όλο τον κόσμο. Η ελπίδα για μία καλύτερη ζωή σε έναν νέο τόπο, οδήγησε το 4.7% του πληθυσμού να εκπατριστεί. Έτσι, σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου 258 εκαταμμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, είναι να αναγασμένοι να ζουν μακρυά από την πατρίδας τους. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το 4,2% είναι σε ηλικία εργασίας 15 ετών, ενώ το 4,7% είναι εργαζόμενοι μετανάστες.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τόσο οι πολλαπλές δυνατότητες μετακίνησης όσο και η παγκοσμιοποίηση, έχουν αυξήσει την επιθυμία και την ικανότητα των ανθρώπων να μετακινηθούν σε νέα μέρη και να αναζητήσουν καλύτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Ένα από τα ισχυρότερα κίνητρα για τη μετανάσταστευση, όπως αναφέρει η έκθεση, είναι η εύρεση μίας καλοπληρωμένης δουλειάς στη νέα χώρα εγκατάστασης. Παράλληλα, είναι γεγονός ότι πολλές προηγμένες και δυναμικές οικονομίες έχουν ανάγκη από την εργασία των μεταναστών, προκειμένου να καλύψουν τις θέσεις εργασίας που δεν αναλαμβάνουν οι ντόπιοι. Τα στοιχεία του ΟΗΕ αναφέρουν επίσης, ότι οι άνδρες είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζόμενων μεταναστών, καθώς είναι οι περισσότεροι είναι σε ηλικία εργασίας.

Οι μετανάστες ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας υποδοχής του, με βάση τις αναφορές του ΟΗΕ. Οι μετανάστες συχνά προέρχονται από νοικοκυριά μεσαίου εισοδήματος και μετά την εγκατάσταση τους σε μία νέα χώρα, συνηθίζουν να βοηθούν φίλους και συγγενείς στην πατρίδα τους. Ακόμη, ο ΟΗΕ τονίζει ότι η διεθνής μετανάστευση είναι συνήθως θετική τόσο για τις χώρες προέλευσης όσο και για τις χώρες προορισμού των μεταναστών.

Τέλος, το μεγαλύτερο μερίδιο μεταναστών εργαζομένων μεταναστών έχει εγκατασταθεί στα αραβικά κράτη (40,8%). Ακολουθεί η Βόρεια Αμερική (20,6%) και στη συνέχεια η Βόρεια, Νότια και Δυτική Ευρώπη (17,8%). Η Ανατολική Ευρώπη έχει μικρότερο, αλλά σημαντικό αριθμό εργαζομένων μεταναστών (9,1%), το ίδιο και η Κεντρική και Δυτική Ασία (11,1%).

Η δημιουργία του Ο.Υ.Μ. είχε σκοπό από την αρχή να βρει λύσεις στους χιλιάδες μετανάσταστες που ζουν στην Ελλάδα.

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να βρεις αυτό που πραγματικά θέλεις, μιλώντας τη δική σου γλώσσα και προσφέροντας σου έναν αποκλειστικά δικό σου σύμβουλο για να σε βοηθήσει με τη διαμονή σου στην Ελλάδα!

Μίλησε μας!

…και μέσα στην καραντίνα είμαστε δίπλα σου! Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας:

Είμαστε δίπλα σας! Μείνετε Ασφαλείς!

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top