Chat with us, powered by LiveChat

Άδεια Διαμονής Επί Μακρόν Διαμένοντος: Το εισιτήριο σου για όλη την Ευρώπη!

Η Άδεια Διαμονής Επί Μακρόν Διαμένοντος είναι το μόνο είδος Άδειας Διαμονής που μπορείς να πάρεις στην Ελλάδα και να δουλέψεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η συγκεκριμένη άδεια ισχύει για 5 χρόνια και σου δίνει το δικαίωμα να εργαστείς σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι θα σταματήσεις να πληρώνεις συνέχεια για ανανέωση της άδεια διαμονής και θα μπορείς να προγραμματίσεις τη ζωή σου για μία πενταετία χωρίς άγχος!

Προϋποθέσεις Απόκτησης:

  • Να διαθέτεις εισόδημα, επαρκές για τις ανάγκες σου και της οικογένειάς σου.
  • Να διαθέτεις πλήρη ασφάλιση ασθενείας
  • Να πληροίς τους όρους ένταξης στην ελληνική κοινωνία.
  • Να έχεις ήδη μια άδεια διαμονής σε ισχύ.
  • Δεν θα πρέπει να έχεις λείψει από τη χώρα για περισσότερο από 10 μήνες τα τελευταία 5 χρόνια και όχι παραπάνω από 3 συνεχόμενους μήνες.

Καθημερινά μιλάμε με πολλούς μετανάστες που δεν ξέρουν ποια ακριβώς Άδεια Διαμονής δικαιούνται ή έχουν πολλές απορίες σχετικά με το κάθε είδος. Κυρίως έχουν πολλές απορίες σχετικά με την εργασία σε άλλες χώρες της Ε.Ε. καθώς η εύρεση εργασίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δύσκολη.  Εμείς μαζέψαμε όλες αυτές τις απορίες που μπορεί να έχετε κι εσείς και σας τις λύνουμε:

Γιατί δεν μπορώ να δουλέψω στο Ηνωμένο Βασίλειο με την Επί Μακρόν;

Με καμία Άδεια Διαμονής δεν μπορεί ένας μετανάστης να δουλέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν επιθυμείς να εργαστείς στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να βγάλεις βίζα εργασίας ή να έχεις την ελληνική ιθαγένειας. Δες περισσότερα για την ελληνική ιθαγένεια εδώ

Εκτός από την Άδεια Διαμονής Επί Μακρόν Διαμένοντος, μπορώ με άλλα άδεια να εργαστώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

 

Μπορείς να αποκτήσεις το δικαίωμα εργασίας αν έχεις και Άδεια Διαμονής “Σύζυγος Έλληνα πολίτη, ή Σύζυγός Ευρωπαίου πολίτη”. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει και ο σύζυγος να έχει μετακομίσει στη χώρα που θες να δουλέψεις.

Έχω Άδεια Διαμονής Δεύτερης Γενιάς. Μπορώ να δουλέψω στην Ευρώπη;

Όχι. Η συγκεκριμένη άδεια έχει ισχύ 5 χρόνια όπως και η Επί Μακρόν αλλά δεν σου δίνει το δικαίωμα εργασίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τις υπόλοιπες άδειες μπορώ να μείνω σε άλλη χώρα της Ευρώπης;

Με όλα τα άλλα είδη άδειας διαμονής, μπορείς να ταξιδέψεις αλλά όχι να μείνεις μόνιμα στην Ευρώπη.

Έχω δικαίωμα εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την δεκάχρονη άδεια διαμονής;

Όχι μόνο αν μετατρέψεις τη δεκάχρονη άδεια σε άδεια διαμονής επί μακρόν διαμένοντος.

Πώς μπορώ να δουλέψω στις ΗΠΑ ή στον Καναδά;

Ούτε με την ελληνική ιθαγένεια ούτε με κάποια άδεια διαμονής, μπορείς να δουλέψεις στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Πρέπει να κάνεις αίτηση για ειδική βίζα.

Δεν είσαι σίγουρος αν έχεις όλες τις προϋποθέσεις για να αποκτήσεις την Άδεια Διαμονής Επί Μακρόν Διαμένοντος ή χρειάζεσαι βοήθεια για να κάνεις σωστά την αίτηση; Στον ΟΥΜ έχουμε εμπειρία 20 ετών στην υποστήριξη μεταναστών και είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!  

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα σε καλέσουμε να σε ενημερώσουμε αν δικαιούσαι  Άδεια Διαμονής Επί Μακρόν Διαμένοντος ή καλέστε μας εσείς στο 211-1883711:

Scroll to top