Chat with us, powered by LiveChat

Άδεια Διαμονής για Εξαιρετικούς Λόγους: Πώς να την αποκτήσετε;

Στον ΟΥΜ προσπαθούμε να εξηγούμε τα πάντα αναλυτικά έτσι ώστε να μην έχετε καμία απορία με τη διαδικασία. Η ομάδα μας είναι πάντα στη διάθεσή σας…

Πάμε λοιπόν να δούμε παρακάτω τι χρειάζεται να γνωρίζετε για την άδεια διαμονής (για εξαιρετικούς λόγους), όπως ισχύει σύμφωνα με το άρθρο 19 του Νόμου 4251/2014:

Τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω: 

 

  • Θεώρηση (visa).
  • Άδεια (σφραγίδα) εισόδου στη χώρα, η οποία σας έχει χορηγηθεί τουλάχιστον τρία (3) έτη πριν την υποβολή της αίτησης.  
  • Προηγούμενη άδεια διαμονής που έχει λήξει.  
  • Έγγραφα που πιστοποιούν δεκαετή (10 χρόνια) συνεχή διαμονή στη χώρα.

2.      Επιπλέον, για την άδεια διαμονής (εξαιρετικοί λόγοι) θα χρειαστεί παράβολο ύψους 300 ευρώ.

3.     Συμπληρωματικά έγγραφα που πιστοποιούν την ανάπτυξη δεσμών με τη χώρα και χρειάζονται:

  • Προηγούμενες άδειες διαμονής, ανεξαρτήτως της αρχής έκδοσης αυτών.
  • Αντίγραφα φορολογικών δηλώσεων προηγουμένων ετών.
  • Βεβαιώσεις παρακολούθησης μαθημάτων ελληνικής γλώσσας (ή πτυχίο γλωσσομάθειας).
  • Αποδεικτικά ύπαρξης συγγενικού δεσμού με έλληνα πολίτη ή ομογενή.
  • Αποδεικτικά φοίτησης σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας (Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι.).
  • Τίτλοι φοίτησης σε ελληνικό σχολείο πρωτοβάθμιας (Δημοτικό) ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο και Λύκειο).
  • Αποδεικτικά ασφάλισης σε ελληνικό οργανισμό κύριας ασφάλισης.
  • Αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών.
  • Συμβολαιογραφικά έγγραφα τα οποία συντάχθηκαν παρουσία του αιτούντος.

Αν κάτι σας μπερδεύει ή δεν μπορείτε να το καταλάβετε μην αγχώνεστε! Η ομάδα του ΟΥΜ είναι εδώ για να σας τα εξηγήσει όλα και να λύσει τις απορίες σας.

Για ό,τι χρειάζεστε:

Μπορείτε να μας καλέσετε στο 211-1883711 ή στο 6948916726 μέσω Viber. Φυσικά μπορείτε πάντα να μας στείλετε μήνυμα στο Facebook, κάποιος από την ομάδα μας είναι πάντα διαθέσιμος να σας βοηθήσει.

Scroll to top