fbpx

Άδεια διαμονής για εξαίρετους λόγους – Τι πρέπει να προσέξετε!

Κάθε χρόνο εκατοντάδες μετανάστες καταφθάνουν στη χώρα μας με την ελπίδα να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή μαζί με την οικογένεια τους. Οι περισσότεροι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τον τόπο τους ή δεν μπορούν να επιστρέψουν από φόβο μήπως διωχθούν. 

Στην προσπάθεια τους να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα χρειάζονται να βγάλουν τα απαραίτητα χαρτιά. Δυστυχώς, όμως όταν κάποιος βρίσκεται σε μια ξένη χώρα, μη ξέροντας την γλώσσα, είναι εύκολο να πέσει θύμα απάτης από επιτήδειους ανθρώπους.

Καθημερινά ακούμε διάφορες περιπτώσεις στις οποίες μετανάστες έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης και αποφασίσαμε να μοιραστούμε μερικές από αυτές, κυρίως για να σας ενημερώσουμε τι πρέπει να προσέξετε.

Περίπτωση 1η

Η Gelika έφτασε στη χώρα μας από την Γεωργία. Στην προσπάθεια της να βγάλει γρήγορα χαρτιά άκουσε την συμβουλή που της δώσανε και έκανε “λευκό γάμο” με έναν Έλληνα. Ωστόσο, οι έλεγχοι που γίνονται πλέον στην Ελλάδα είναι αρκετά αυστηροί με αποτέλεσμα να μπαίνουν ακόμα και σε σπίτια ώστε να εξακριβωθεί ότι το ζευγάρι είναι αληθινό και ότι δεν παντρεύτηκαν για να πάρει ό ένας από τους 2 άδεια διαμονής! 

Περίπτωση 2η

Ο Μαρσελ ήρθε με την οικογένεια του από την Αλβανία πριν περίπου 10 χρόνια. Κάποιοι γνωστοί του τον συμβούλεψαν να βγάλει τα χαρτιά του ως κάτοικος Βόρειας Ηπείρου.  Ο Μαρσελ άκουσε τις συμβουλές τους και εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ηλεκτρονικών συστημάτων κατάφεραν φτιάξουν τα χαρτιά για αυτόν και την οικογένεια του. Για πολλά χρόνια ο Μαρσελ δεν είχε κάποιο πρόβλημα με τα χαρτιά του, όμως όταν πήγε να τα ανανεώσει την τελευταία φορά τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί γιατί με βάση το ηλεκτρικό σύστημα που έχει πλέον φαίνεται ότι δεν είναι από την Βόρεια Ήπειρο αλλά από την Αλβανία! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόσο αυτός όσο και η οικογένεια του να ταλαιπωρηθούν πολύ με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να χάσουν πολύ χρόνο μέχρι να καταφέρουν να αποκτήσουν τα νόμιμα χαρτιά τους.

Περίπτωση 3η

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα τα κρούσματα εξαπάτησης μεταναστών από επιτήδειους έχουν αυξηθεί επικίνδυνα. Παρόλο που η αστυνομία έχει καταφέρει να συλλάβει πολλές παράνομες ομάδες, συνεχώς εμφανίζονται νέες. Οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να προσελκύουν τους μετανάστες με υποσχέσεις να τους βγάλουν άμεσα τα χαρτιά τους, προσπαθώντας να τους πάρουν χρήματα και στη συνέχεια εξαφανίζονται. Για αυτό το λόγο πρέπει να προσέχετε πάρα πολύ ποιον θα εμπιστευτείτε!

Στον ΟΥΜ κάνουμε πάντα μελέτη φακέλου στα χαρτιά που μας φέρνουν και το νομικό μας τμήμα ελέγχει τα χαρτιά σας. Επίσης πάντα ενημερώνουμε πόσες πιθανότητες έχει ο καθένας να βγάλει το χαρτί που θέλει και τι χαρτιά του λείπουν ώστε να μπορέσει να βγάλει σίγουρα αυτό που θέλει! Σε περίπτωση που δεν δικαιούται το χαρτί για το οποίο ήρθε σε εμάς τον ενημερώνουμε για τις εναλλακτικές που έχει ώστε να μπορέσει να βγάλει νόμιμα χαρτιά στην Ελλάδα. 

Για να καταφέρετε να αποκτήσετε άδεια διαμονής για εξαίρετους λόγους θα πρέπει να πληρείτε μία τις παρακάτω προυποθέσεις:

 • Να έχετε θεώρηση εισόδου στη χώρα, η οποία έχει χορηγηθεί από ελληνική προξενική αρχή τουλάχιστον τρία έτη πριν την υποβολή αίτησης σας
 • Να έχετε οριστικό τίτλο διαμονής, ανεξάρτητα από την αρχή εκδόσεώς του, του οποίου η ισχύς έχει λήξει κατά την τελευταία δεκαετία πριν της υποβολής της αίτησης σας
 • Να έχετε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχετε αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με τη χώρα οι οποίοι καθιστούν αναγκαία την παραμονή σας. Οι αποδείξεις αυτές είναι κυρίως:
  •  η πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας,
  •  η φοίτηση σε ελληνικό σχολείο πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του αιτούντος ή των τέκνων τους,
  • το διάστημα διαμονής του στην Ελλάδα και κυρίως της νόμιμης,
  •  ο χρόνος τυχόν ασφάλισης του σε ελληνικό οργανισμό κύριας ασφάλισης και εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων και
  • ο συγγενικός δεσμός με Έλληνα πολίτη ή ομογενή.

Επίσης όσοι έχουν κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό προβλήματος υγείας μπορούν να αποκτήσουν γρηγορότερα τα χαρτιά τους. Προσοχή όμως, το πιστοποιητικό αυτό πρέπει να προέρχεται από δημόσιο νοσοκομείο διαφορετικά δεν γίνεται δεκτό.

Μην περιμένεις άλλο!

Έλα και εσύ σήμερα στον ΟΥΜ και απόκτησε την άδεια διαμονής σου με την βοήθεια της εξειδικευμένης μας ομάδας!

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top