Άδεια διαμονής: Η διαδικασία απλουστεύεται, τα παράβολα μειώνονται!

Πιο εύκολη και πιο οικονομική είναι πλέον η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι μετανάστες για να εκδόσουν Άδεια Διαμονής, ύστερα από τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που ενισχύουν τα δικαιώματα των ατόμων τρίτων χωρών.

 

Πιο συγκεκριμένα στην Τροπολογία που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, προωθούνται οι αναγκαίες προσαρμογές στην ελληνική νομοθεσία, ώστε η χώρα μας να συμμορφωθεί στους κανόνες και στις διαδικασίες που ακολουθούνται στην υπόλοιπη Ε.Ε.

 

Συγκεκριμένα, μειώνεται το ύψος των παράβολων σε μια σειρά κατηγοριών αδειών διαμονής, οι οποίες μέχρι τώρα διαμορφώνονταν από 150 έως και 400 ευρώ. Με την νέα τροπολογία θεσμοθετείται ενιαίο παράβολο, ύψους 150 ευρώ, ανεξαρτήτως της διάρκειας των αδειών διαμονής, μια μείωση ύψους 50% έως 62,5%, αναλόγως του τύπου της άδειας. Το κριτήριο για το ύψος του παράβολου, είναι οι κατώτατες αποδοχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ύψος του παράβολου σε άλλα κράτη μέλη.

 

Στην ίδια τροπολογία, η οποία θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής, υπάρχει ρύθμιση ώστε να συνεχίζεται η υγειονομική ασφάλιση και περίθαλψη παιδιών μεταναστών και μετά την ενηλικίωσή τους.

 

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τώρα τα παιδιά πολιτών τρίτων χωρών, ενώ μέχρι το 18ο έτος της ηλικίας τους καλύπτονται ασφαλιστικά από έναν από τους γονείς τους, μετά την ενηλικίωσή τους, όταν ανανεώνουν την άδεια διαμονής τους, διακόπτεται η ασφάλισή τους ακόμα και όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Πλέον με την εισήγησης της νέας νομοθετικής ρύθμιση, το πρόβλημα αυτό λύνεται και μπορούν να μένουν ασφαλισμένα και μετά το 18ο έτος της ηλικίας τους.

 

Με τις νέες νομοθετικές αλλαγές και με την βοήθεια του Οργανισμού Υποστήριξης Μεταναστών, οι πολίτες τρίτων χωρών μπορούν να αποκτήσουν πιο γρήγορα και χωρίς περιττά έξοδα το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αποκτούν το δικαίωμα σε μια νέα ζωή.

 

Αν και εσύ θέλεις να αποκτήσεις Άδεια Διαμονής και δεν ξέρεις πώς να το κάνεις, μπορείς να μιλήσεις μαζί μας. Κάλεσέ μας στο 211-1883711, Δευτέρα με Παρασκευή, 09:30 με 17:30 σε όποιο μέρος της Ελλάδας και να βρίσκεσαι και μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε από την αρχή μια νέα ζωή για σένα!

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to top