Άδεια Διαμονής με τον ΟΥΜ:

ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!
ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!
ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!
ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!
ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!
Slider

Ποτέ ξανά η διαδικασία για την Άδεια Διαμονής δεν ήταν πιο γρήγορη!

Πες αντίο στη γραφειοκρατία!
Στον ΟΥΜ δεν τρέχεις εσύ, τρέχει για σένα ο προσωπικός σου σύμβουλος!

Έχουμε τη λύση για την Άδεια Διαμονής!
Μαζί μας κάνεις μία νέα αρχή στην Ελλάδα!

Για να έχεις την ευκαιρία:

Να μείνεις νόμιμα στην Ελλάδα.

Να εργαστείς νόμιμα στην Ελλάδα.

Να ασφαλιστείς.

Να επισκεφτείς την πατρίδα σου.

Να ταξιδέψεις στην Ευρώπη.

Εγώ δικαιούμαι άδεια διαμονής;
Για πόσο καιρό;
Ποια χαρτιά πρέπει να έχω;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και απαντάμε δωρεάν
όλες τις ερωτήσεις σου!

Ζήσε ελεύθερα και νόμιμα στην Ελλάδα με την Άδεια Διαμονής!

Δεν ξέρεις σε ποια κατηγορία ανήκεις; Ρώτησε μας!

Ο σύμβουλός σου ελέγχει τα στοιχεία σου και σε ενημερώνει αμέσως για ποια κατηγορία μπορείς να κάνεις αίτηση, τι σε συμφέρει καλύτερα και ποια χαρτιά χρειάζονται!

Ζήσε στην Ελλάδα τη ζωή που ονειρευόσουν!

Τα χαμόγελά σας η ανταμοιβή μας!

– Όπως η Κάτια, η Lia, η Natela και πολλοί ακόμη που απέκτησαν Άδεια Διαμονής –

Η δική μας ομάδα!

Η δική σας υποστήριξη!

Οι δικές σας ιστορίες!

Θέλω να διαβάσω απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

 Άνθρωποι που δουλεύουν ή έχουν επιχείρηση στην Ελλάδα,

Παντρεμένοι με Έλληνες,

Παντρεμένοι με Ομογενείς από Αλβανία,

Άδεια διαμονής για αυτούς που μένουν χρόνια,

Άδεια Διαμονής για όσους έχουν κλείσει τα 18,

Άδεια διαμονής για ένωση οικογένειας,

Άδεια λόγω οικογενειακής επανένωσης,

Άδεια διαμονής για λόγους υγείας,

Άδεια διαμονής για συγκεκριμένους λόγους

 

Για άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία πρέπει να φέρετε τη σύμβαση εργασίας σας από την οποία θα φαίνεται ότι το ύψος των μηνιαίων αποδοχών σας είναι αυτό που απαιτείται από τη νομοθεσία για να προχωρήσετε στην αίτηση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Για την ανανέωση άδειας διαμονής για εξαρτημένη εργασία χρειάζονται δικαιολογητικά από τα οποία να φαίνεται ότι η φορολογική σας κατάσταση και η ιατροφαρμακευτική σας περίθαλψη καλύπτουν τα κριτήρια για να προχωρήσετε στην αίτηση ανανέωσης. Επιπλέον, χρειάζεται να αποδεικνύεται ότι ο αριθμός ημερομισθίων στον οικείο ασφαλιστικό φορέα είναι ο απαιτούμενος για την ανανέωση της άδειας. Για την ανανέωση της άδειας διαμονής απαιτείται και ένας ορισμένος αριθμός ενσήμων ανάλογα με τη διάρκεια της άδειας διαμονής που είχατε πάρει. Εάν έχετε πραγματοποιήσει μικρότερο αριθμό ημερομισθίων, έχετε τη δυνατότητα εξαγοράς ενός αριθμού ημερών ασφάλισης, όπως αυτός ο αριθμός ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.

Αποχή από την εργασία ισχύει στις εξής περιπτώσεις, ενδεικτικά: το διάστημα που κάποιος ήταν άνεργος (βεβαίωση ΟΑΕΔ), το διάστημα που ήταν ασθενής φέρνοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, άδεια κυήσεως, άδεια λοχείας. Σε περίπτωση που βγαίνετε στη σύνταξη με άδεια εξαρτημένης εργασίας μπορείτε να ανανεώσετε την άδεια διαμονής αφού βγει η απόφαση για να πάρετε σύνταξης γήρατος και αφού κάνετε αίτηση για να περάσετε στην κατάλληλη κατηγορία άδειας διαμονής.

Οι προϋποθέσεις για άδεια για κάποιον που μένει στην Ελλάδα μεγάλο διάστημα είναι: Να μένετε στην Ελλάδα νόμιμα και συνεχόμενα κατά τα τελευταία πέντε χρόνια (πριν τη σχετική αίτηση), να έχετε εισόδημα και ασφάλιση που να ικανοποιεί τα απαιτούμενα κριτήρια για την αίτηση της άδειας και να ικανοποιείτε όρους ένταξης στην ελληνική κοινωνία.

Η άδεια δεύτερης γενιάς αφορά ενήλικες πολίτες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή έχουν ολοκληρώσει στην Ελλάδα τον απαιτούμενο αριθμό τάξεων του ελληνικού σχολείου πριν από την ενηλικίωσή τους και μένουν νόμιμα στη χώρα. Δικαιούνται άδεια διαμονής πενταετούς διάρκειας.

Η άδεια διαμονής ανανεώνεται για πέντε έτη, φέρνοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Εφόσον δεν ανήκετε σε άλλη κατηγορία, δικαιούστε άδεια διαμονής ως οικονομικά ανεξάρτητο άτομο αν διαθέτετε επαρκείς πόρους σε επίπεδο σταθερού ετήσιου εισοδήματος για την κάλυψη των δαπανών διαβίωσης.

Η άδεια διαμονής απαιτεί ανανέωση ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η συγκεκριμένη άδεια διαμονής δεν παρέχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Σε περίπτωση που έχετε άδεια για οικογενειακή επανένωση έχετε δικαίωμα να κάνετε αίτηση για να μπορέσετε να προχωρήσετε σε μισθωτή απασχόληση ή ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα φέρνοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Η απόφαση πρόσβασης στην αγορά εργασίας εκδίδεται για μια φορά και είναι αόριστης διάρκειας. Όσοι έχουν γίνει δεκτοί για λόγους οικογενειακής επανένωσης μπορούν να αποκτήσουν αυτοτελή άδεια διαμονής στην Ελλάδα αν ικανοποιούν τις προϋποθέσεις που αφορούν το διάστημα διαμονής τους στην Ελλάδα, την ηλικία και την οικογενειακή τους κατάσταση. Η διάρκεια της αυτοτελούς άδειας διαμονής δεν μπορεί να είναι πάνω από ένα έτος. Προβλέπεται όμως η εκ νέου ανανέωση.

Αν είχατε οριστικό τίτλο διαμονής τα τελευταία δέκα χρόνια και δεν συμπληρώνετε νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα για πέντε χρόνια, χρειάζεστε έγγραφα που να αποδεικνύουν συνεχή διαμονή και δεσμούς με την χώρα από την λήξη της άδειας διαμονής σας έως την ημερομηνία που κάνετε αίτηση για την άδεια διαμονής.

Αν είχατε οριστικό τίτλο διαμονής κ τα τελευταία δέκα χρόνια και συμπληρώνετε νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα για πέντε χρόνια, δεν χρειάζεται να αποδείξετε με έγγραφα τους δεσμούς με τη χώρα, αφού από την συνολική πενταετή διαμονή σας στη χώρα αυτό αποδεικνύεται.

Εάν το παιδί σας είναι ανήλικο και απέκτησε την Ελληνική Ιθαγένεια λόγω φοίτησης, μπορείτε να ανανεώσετε την άδεια διαμονής σας ως γονέας ανήλικου Έλληνα πολίτη. Πρέπει ωστόσο να ικανοποιείτε και τις προϋποθέσεις της κατηγορίας «συγγενής Έλληνα πολίτη».

Εάν αποκτήσατε εσείς την Ελληνική Ιθαγένεια και εκδόθηκε Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας, ο σύζυγός σας και η πεθερά σας είναι μέλη οικογένειας Έλληνα πολίτη. Ο σύζυγος και η πεθερά σας μπορούν μετά από τις απαιτούμενες διαδικασίες μπορούν να κάνουν αίτηση άδειας διαμονής.

Ο ΟΥΜ, τμήμα της Δικηγορικής Εταιρείας BCLA, παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε Μετανάστες. Είμαστε ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υποστήριξης Μεταναστών στην Ελλάδα, για:
Άδεια Διαμονής
Ιθαγένεια
Άσυλο
Νομικές Υπηρεσίες
Σεμινάρια για τη συνέντευξη πολιτογράφησης
Ασφάλεια Υγείας για την Άδεια Διαμονής
Μεταφράσεις