fbpx

Άδειες Παραμονής για έως και τρία χρόνια σε Ουκρανούς πρόσφυγες.

Ούτε μία εβδομάδα δεν έχει περάσει απ’ όταν ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Πολλοί παρομοιάζουν κάποια γεγονότα με τα όσα συνέβησαν στην Ευρώπη την δεκαετία του ‘90. Τότε άλλωστε καταρτίστηκε και η Οδηγία Προσωρινής Προστασίας που τώρα θα βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Βάσει της οδηγίας, μπορούν να χορηγηθούν Άδεια Παραμονής σε οποιοδήποτε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαρκείας ένα έως τρία χρόνια. Ήδη υπολογίζεται πως πάνω από 300.000 Ουκρανούς έχουν εγκαταλείψει την χώρα. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να δεχτεί εκατομμύρια ακόμα.

Σύμφωνα με τον Ίλβα Γιόχανσον (Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων), οι Ουκρανοί που περνάνε τα σύνορα χερσαία, από Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, και Ουγγαρία, είτε παραμένουν σε εκείνες τις χώρες, είτε συνεχίζουν το ταξίδι τους. Πέρα από την Ελλάδα, προορισμοί δείχνουν να είναι και άλλες χώρες της Μεσογείου, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, αλλά και πιο βόρεια, όπως  η Γερμανία και η Τσεχία.

Ειδικότερα, η Γερμανία από την πρώτη στιγμή είχε βιαστεί να εκφράσει τη συμπαράστασή της προς του Ουκρανούς πρόσφυγες. Η Νάνσι Φέζερ (Υπουργός Εσωτερικών Γερμανίας) έχει δηλώσει μέρες τώρα πως και η Γερμανία όπως και πολλά άλλα κράτη είναι σε ετοιμότητα.

Γνωρίζοντας πως οι Ουκρανοί άντρες, σε στρατεύσιμη ηλικία, απαγορεύεται να φύγουν από την χώρα λόγω κατάστασης, θα περίμενε κανείς μικρότερους αριθμούς ανθρώπων να καταφθάνουν στα σύνορα. Κι όμως, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, εκτιμάται πως θα φτάσουν περίπου στα 4 εκατομμύρια οι πρόσφυγες. Προς το παρόν, οι περισσότεροι από αυτούς είναι γυναίκες και παιδιά.

Συνεχίζοντας αυτό το έργο βοηθείας, από την μεριά μας στον ΟΥΜ, θέλουμε να συμβάλλουμε στο να επιταχυνθούν και επιτευχθούν οι διαδικασίες απόκτησης των χαρτιών.
Αν είσαι εσύ ή κάποιος γνωστός σου από την Ουκρανία και χρειάζεστε αυτή τη περίοδο άδειες παραμονής στην Ελλάδα, η ομάδα μας είναι στη διάθεσή σου.

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top