Αν όλα τα παιδιά της γης ‘πιάναν γερά τα χέρια…

Σε μία εποχή που οι δυσκολίες οδηγούν τους ανθρώπους να μεταναστεύουν, μαθαίνουμε πως κάθε τόπος μπορεί να γίνει μία νέα πατρίδα. Είναι αλήθεια! Η πατρίδα σου βρίσκεται εκεί που νιώθεις μια αγκαλιά, κάνεις φίλους, ζεις στιγμές.

 

Τα παιδιά πάντα μας δείχνουν τον δρόμο. Η Unicef σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησαν μια καμπάνια που έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να δείξει πως στη σύγχρονη Ευρώπη δεν υπάρχει πουθενά χώρος για ρατσισμό και διακρίσεις.

 

Ο μικρός Αζιζ στο παρακάτω βίντεο μας μιλά για τη ζωή του στο ελληνικό σχολείο, τους φίλους του και το μέλλον του. Είναι απλά ένα παιδί, πάει σχολείο, παίζει, κάνει όνειρα. Το μήνυμα είναι πολύ ξεκάθαρο. Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται και να μεγαλώνουν με αγάπη.

 

Το σχολείο είναι μία μικρή κοινωνία. Τα παιδιά έχουν βρει τρόπο να συνεργάζονται, να παίζουν, να διαβάζουν  και να χτίζουν φιλίες με παιδιά απ’ όλο τον κόσμο, κάθε φύλο και κάθε κοινωνική ομάδα. Αν τα παιδιά το έχουν καταφέρει, τότε μπορούμε κι εμείς!

 

Όλες οι πατρίδες του κόσμου ενώνονται κάτω από την πολύχρωμη ομπρέλα της αγάπης. Ανήκουμε όλη στην ίδια φυλή: Είμαστε άνθρωποι.

Έχουμε όλοι την ίδια θρησκεία: Πιστεύουμε στην αγάπη και την ειρήνη.

Κάνουμε όλοι όνειρα: Να είναι όλες οι πατρίδες του κόσμου μια μεγάλη αγκαλιά. 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to top