Ανοίγουν σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας για να έρθουν εργάτες

Βοήθεια από την Αλβανία για τους αγρότες ζητά η Ελλάδα. Κάθε χρόνο αρκετοί Αλβανοί εργάτες έρχονται από την χώρα τους στην Ελλάδα με 6μηνη άδεια διαμονής για να βοηθούν στα χωράφια. Φέτος λόγω κορωνοιού τα σύνορα έκλεισαν και οι αγρότες έμειναν χωρίς βοήθεια. 

Αν η βοήθεια δεν έρθει σύντομα οι καλλιέργειες θα μείνουν στα χωράφια και οι τιμές των αγροτικών προϊόντων θα ανέβουν. Οι αγρότες ζητούν να λυθεί το πρόβλημα και να δοθεί ειδική άδεια στους εργάτες για να μπορέσουν να έρθουν.

Μητσοτάκης – Ράμα σε συζητήσεις…

Το τελευταίο διάστημα οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών βρίσκονται σε συζητήσεις με σκοπό τη συνεργασία και την στήριξη μεταξύ τους. Αρκετοί αγρότες από κάθε περιοχή της Ελλάδας ζητούν βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση με σκοπό να καταφέρουν να μαζέψουν τις σοδειές τους και να σώσουν τις καλλιέργειες τους στα χωράφια. Μόνο στο νομό Ημαθίας (Μακεδονία) υπάρχει ανάγκη για τουλάχιστον 7.000 εργάτες γης. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος καθώς ανάγκη για εργατικά χέρια υπάρχει σε όλη τη χώρα.

Η λύση…

Μία από τις λύσεις που έχει αναφερθεί είναι η εισαγωγή εργατών από την Αλβανία. Οι εργάτες που θα έρθουν θα ελεγχθούν για κορωνοϊό και θα μείνουν 14 ημέρες σε καραντίνα όπως προβλέπεται. Μετά από αυτό το διάστημα θα μπορούν να εργαστούν νόμιμα στην Ελλάδα και να βοηθήσουν τους Έλληνες αγρότες.

Συζητήσεις γίνονται και για την ένταξη προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στις δομές και σε κέντρα φιλοξενίας στην ελληνική οικονομία μέσω της αγροτικής ενίσχυσης και ανάπτυξης.

Σημαντικό:

Για να μπορέσει κάποιος μετανάστης να εργαστεί θα πρέπει να έχει νόμιμα χαρτιά και ΑΜΚΑ.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους θα έχουν ήδη αυτά τα χαρτιά ή ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα με άδεια διαμονής. Για να μπορέσετε κι εσείς να προχωρήσετε τα χαρτιά σας έτσι ώστε όταν έρθει η στιγμή να είστε έτοιμοι μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας.

Θα σας βοηθήσουμε να τακτοποιήσετε το θέμα με τα έγγραφα σας άμεσα.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to top