fbpx
tamta ιθαγένεια

Η pop star Tamta, κράτησε για πρώτη φορά στα χέρια της, την Ελληνική της ταυτότητα!

Συγκίνηση αλλά και απεριόριστη χαρά έφερε έπειτα από 23 χρόνια παραμονής της στη χώρα, η Ελληνική ταυτότητα.

Η διάσημη pop star από την Γεωργία, Tamta, κατάφερε έπειτα από αρκετά χρόνια, να λάβει το δημόσιο έγγραφο που της έδωσε την ελευθερία αλλά και τα δικαιώματα εκείνα που λαμβάνει κάποιος, έχοντας στην κατοχή του Ελληνική ταυτότητα.

Η είδηση έφτασε μέσα από το προσωπικό της λογαριασμό, όπου περήφανα φαίνεται να κρατά την Ελληνική της ταυτότητα. Όπως ή ίδια έγραψε: «Μετά από 23 χρόνια επιτέλους… Μεγάλη χαρά και συγκίνηση».

H τραγουδίστρια έφτασε στην χώρα μας σε ηλικία 18 ετών, από τη γειτονική Γεωργία. Τίποτα δεν της χαρίστηκε και δούλεψε σκληρά για να μπορέσει σήμερα, να μιλά καθαρά τη γλώσσα μας, να εργάζεται αλλά και να ζει μέσα σε μια κοινωνία που προσπαθεί να ισορροπήσει καταστάσεις και ανθρώπους.

«Η πιο δύσκολη περίοδος στη ζωή μου ήταν εκείνη στην Γεωργία, όπου η χώρα διένυε μια σκοτεινή περίοδο λόγω πολέμου κι οι συνθήκες διαβίωσης ήταν δύσκολες. Πολλές φορές που αισθάνομαι ότι έχω μιλήσει εκτενώς για αυτό το κομμάτι της ζωής μου, μετά σκέφτομαι ότι αν καταφέρω να δώσω δύναμη ή να εμπνεύσω έστω κι ένα άτομο σε κάθε αναφορά, αξίζει».

«Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα μέναμε σε ένα υπόγειο στους Αμπελόκηπους με δύο δωμάτια. Μέναμε εγώ, η μαμά μου και η κόρη μου. Η μαμά μου φιλοξενούσε πολλές κυρίες από τη Γεωργία που έπαιρναν ρεπό από τα σπίτια που δούλευαν»

Αρκετές οικογένειες αλλά και άνθρωποι που βρίσκονται μόνοι στη χώρα μας, ονειρεύονται αυτή τη στιγμή. Ποτέ δεν είναι αργά για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις!

Μεγάλο παράδειγμα η Τάμτα που περίμενε 23 ολόκληρα χρόνια, για να μπορεί να δηλώνει σήμερα Ελληνίδα.

Αν χρειάζεστε και εσείς βοήθεια ή πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας ή ακόμα και να βοηθήσουμε στο σεμινάριο εκπαίδευσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Κάντε τη ζωή σας εύκολη και επικοινωνήστε με την ομάδα μας.

Πώς αποκτά κανείς ιθαγένεια στην Ελλάδα

Με αφορμή την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας της Τάμτα, πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει στη χώρα μας και με ποιες προδιαγραφές, ελληνική υπηκοότητα. Ιθαγένεια είναι ο νομικός δεσμός του ατόμου προς το κράτος με το οποίο το άτομο καθίσταται μέρος του λαού. Ο δεσμός αυτός δημιουργείται και καθορίζεται αποκλειστικά από το εσωτερικό δίκαιο του κράτους. Κάθε κράτος ορίζει πώς αποκτά και πώς χάνει κάποιος την ιθαγένειά του, με άλλα λόγια το ποιος είναι και ποιος δεν είναι πολίτης μιας χώρας είναι θέμα που ανήκει στον πυρήνα της κυριαρχίας του κάθε κράτους.

tamta-diavatirio-ithagenia

Ένα άτομο μπορεί να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια:
  • Αν είναι τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας και το αποκτά από τη γέννηση του
  • Αν γεννηθεί σε ελληνικό έδαφος, εφόσον

α. ένας από τους γονείς του/της έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννηση του/της ή

β. δεν αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του/της ούτε μπορεί να αποκτήσει αλλοδαπή ιθαγένεια με σχετική δήλωση των γονιών του/της στις οικείες αλλοδαπές αρχές, αν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονιών του/της απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή

γ. είναι άγνωστης ιθαγένειας. Εφόσον όμως η αδυναμία να διαπιστωθεί η αλλοδαπή ιθαγένεια που τυχόν (ίσως) αποκτιέται με τη γέννηση του παιδιού, δεν οφείλεται στην άρνηση συνεργασίας του γονέα του.

Ως μόνη μητέρα ή μόνος πατέρας κάνοντας αίτηση μπορεί το παιδί του να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια:

  •  Με αναγνώριση

Ο/Η αλλοδαπός/η που γεννήθηκε χωρίς γάμο των γονιών του/της και αναγνωρίσθηκε νόμιμα ως παιδί Έλληνα, έτσι ώστε να εξομοιώνεται (θεωρείται) πλήρως ως γνήσιο παιδί του πατέρα του, γίνεται Έλληνας/ίδα από την αναγνώριση, αν κατά το χρόνο αυτό είναι ανήλικος (κάτω των 18 ετών).

  • Με υιοθεσία

Ο/η αλλοδαπός/η που υιοθετήθηκε πριν την ενηλικίωση του/ης (πριν γίνει 18 ετών) ως παιδί Έλληνα ή Ελληνίδας γίνεται Έλληνας/ίδα από το χρόνο (τη στιγμή) της υιοθεσίας.

  • Mε πολιτογράφηση. Οι αιτήσεις πολιτογράφησης υποβάλλονται στο αρμόδιο τμήμα πολιτογράφησης σύμφωνα με τον δήμο διαμονής .
tamta tautotita

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top