fbpx

Εκμάθηση Αγγλικών από το Δήμο Τρικκαίων για παιδιά και γονείς

Μια σημαντική πρωτοβουλία του δήμου Τρικκαίων αναμένεται πολύ σύντομα να γίνει πραγματικότητα και αυτή θα αφορά παιδιά αλλά και γονείς που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και πλέον μένουν στην πόλη των Τρικάλων. Το πιλοτικό αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως σκοπό την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας σε μητέρες και παιδιά σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Τρικκαίων. Ακόμα, για μεταφράσεις στα αγγλικά αλλά και σε περισσότερες ακόμα γλώσσες μπορείτε να επισκεφθείτε τον Οργανισμό Υποστήριξης Προσφύγων.

Το πρόγραμμα αυτό θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του δήμου Τρικκαίων με το San Francisco State University, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα αλλά και τη βοήθεια των Γιατρών του Κόσμου. Ως εκπρόσωπος του πανεπιστημίου του San Francisco βρέθηκε στη θεσσαλική πόλη η καθηγήτρια Λίντια Στακ επισκεπτόμενη τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου. Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση αυτή ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε πως το πρόγραμμα συμβάλλει στην ενίσχυση της διαδικασίας ενσωμάτωσης των προσφύγων στην περιοχή, καθώς οι κάτοικοι της πόλης από πέρυσι κιόλας έχουν αγκαλιάσει τους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Από την πλευρά της η καθηγήτρια Λίντια Στακ μίλησε για την ανάγκη συνέχισης των προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, που πραγματοποιήθηκαν στα Τρίκαλα τον περασμένο Οκτώβριο. Μάλιστα επισημάνθηκε πως τρεις από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα εξέφρασαν την θέληση τους να συνεχίσουν να προσφέρουν πρόσθετη επιμόρφωση σε εθελοντική βάση.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως το πρόγραμμα δρα και βοηθητικά προς τα παιδιά όσον αφορά τα μαθήματα που ήδη τους παρέχονται από την πολιτεία κατά τις απογευματινές ώρες σε όλη τη χώρα και φυσικά και στη πόλη των Τρικάλων.

Για να ενημερωθείτε για όποιο θέμα σας απασχολεί και να μοιραστείτε και εσείς την ιστορία σας μαζί μας επικοινωνήστε με το e-mail του Οργανισμού Υποστήριξης Μεταναστών, support@oym.gr.

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top