Έρχονται αλλαγές στην απόκτηση Ιθαγένειας!

Η Ελλάδα αλλάζει για να ζήσουμε όλοι μαζί καλύτερα!

Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο για τις αλλαγές και τροποποιήσεις κτήσης ελληνικής ιθαγένειας.

Στις σημαντικότερες νέες ρυθμίσεις για την ιθαγένεια είναι η μείωση το παραβόλου από 700 σε 500 ευρώ.

Το σύστημα αλλάζει και γίνεται καλύτερο…

  • Θα δίνεται η δυνατότητα απόκτησης ιθαγένειας σε παιδιά με σοβαρές αναπηρίες με σκοπό να έχουν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας.
  • Συνεντεύξεις τέλος. Θα υπάρχει μόνο ένα τέστ για τους υποψήφιους. Όποιος έχει πιστοποιητικό γλωσσομάθειας (πτυχίο στην ελληνική γλώσσα) θα εξαιρείται από τμήμα της εξέτασης.
  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απαντήσουν σωστά σε 20 αντί για 30 ερωτήσεις που θα προέρχονται από μία ηλεκτρονική βάση με 300 ερωτήσεις.
  • Όσοι υποψήφιοι είναι άνω των 65 ετών θα αποκτούν πιο εύκολα ιθαγένεια.
  • Τέλος οι ειδικές επιτροπές για τους ομογενείς από χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης.
  • Αμέσως μετά την κτήση της ιθαγένειας, θα μπορείτε να διεκδικήσετε θέση στο Δημόσιο τομέα και όχι μετά από 1 έτος όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Τώρα λοιπόν η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη από ποτέ για όλους.

Αν θέλετε κι εσείς να δείτε πως μπορείτε να αποκτήσετε ελληνική ιθαγένεια μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την ομάδα του ΟΥΜ. Η ομάδα μας είναι εδώ για να σας εξηγήσει ό,τι σας φαίνεται δύσκολο και να λύσει όλες σας τις απορίες. Ένα τηλέφωνο στο 211-1883711 αρκεί. Μην ξεχνάτε πως μπορείτε πάντα να μας βρείτε και στο Facebook μέσα από τη σελίδα μας. Υπάρχει πάντα κάποιος που μπορεί να σας εξυπηρετήσει.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to top