fbpx

Η υποδοχή των νέων μαθητών στα σχολεία και το εκπαιδευτικό σύστημα

Μια θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα επεφύλασσαν στους μικρούς μαθητές από το κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό μαθητές, δάσκαλοι, η δημοτική αρχή αλλά και κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν έξω από το 15ο δημοτικό σχολείο Νίκαιας. Στο χώρο οι 27 μαθητές κατέφθασαν με λεωφορείο υπό την ευθύνη του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Στα παιδιά μοιράστηκαν σχολικές τσάντες, κολατσιό αλλά και η απαραίτητη γραφική ύλη για την νέα σχολική χρονιά δωρεά διαφόρων φορέων της περιοχής.

Τόσο στη Νίκαια όσο και στο σύνολο των 100 σχολείων που έχουν οριστεί να φιλοξενήσουν τους μαθητές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια βαθμίδα εκπαίδευσης η διαδικασία, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία. Το πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας προβλέπει την δημιουργία Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ), οι οποίοι έχουν στελεχωθεί με τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών. Οι δομές αυτές θα λειτουργούν σε δύο ωράρια ένα πρωινό και ένα εσπερινό, όταν αυτές λειτουργούν εντός των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα πηγαίνουν από τις 8.20 έως τη 13.00, τα παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου από τις 8.30 έως τις 12.30 ενώ τέλος το εσπερινό ωράριο θα είναι από τις 14.00 έως τις 18.00.

Όσον αφορά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τη διδακτέα ύλη τα παιδιά των Δημοτικών θα διδάσκονται σε εβδομαδιαία βάση: Ελληνική Γλώσσα 6 ώρες, Αγγλικά 4 ώρες, Μαθηματικά 3 ώρες, Φυσική Αγωγή 3 ώρες, Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) 2 ώρες και Αισθητική Αγωγή (Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή) 2 ώρες. Τέλος τα μαθήματα στο Γυμνάσιο δεν θα διαφέρουν αρκετά παρά μόνο στην κατανομή των ωρών διδασκαλίας ανά μάθημα και συγκεκριμένα μιλάμε για Ελληνική Γλώσσα 6 ώρες, Αγγλικά 4 ώρες, Μαθηματικά 4 ώρες, Φυσική Αγωγή 2 ώρες, Πληροφορική 2 ώρες και Πολιτισμός και Δραστηριότητες 2 ώρες.

Για να ενημερωθείτε για οποίο άλλο ζήτημα σας αφορά ή να μοιραστείτε την ιστορία σας μαζί μας δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τον Οργανισμό Υποστήριξης Μεταναστών στο e-mail support@oym.gr

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top