fbpx

Η ιστορία του Σιμπίκ Από το Μπαγκλαντές σε ένα ξεχωριστό παντοπωλείο στα Πατήσια

Μία υπέροχη βόλτα και μία ξενάγηση στο παντοπωλείο του Σιμπίκ!
Η Αθήνα του κόσμου όλου σε ένα παντοπωλείο στα Πατήσια!

Τα Πατήσια είναι μία ζωντανή και ιδιαίτερη γειτονιά της Αθήνας. Υπάρχουν δρόμοι με πολλά μαγαζιά, οι άνθρωποι πηγαίνουν στις δουλειές τους, ψωνίζουν, κάνουν βόλτες και στο τέλος της μέρας επιστρέφουν στα σπίτια τους. Στην οδό Σκιάθου, έναν πολυσύχναστο δρόμο κοντά στο τρένο, γεμάτο ανθρώπους και κίνηση, βρίσκεται το παντοπωλείο στο οποίο δουλεύει ο Σιμπίκ. «Έφτασα στην Αθήνα από τη Ντάκα του Μπανγκλαντές και είμαι 35 χρονών», μας λέει ο Σιμπίκ, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια. «Όταν τέλειωσα τις σπουδές μου, το όνειρο μου ήταν να βρω μία καλύτερη δουλειά. Στην πατρίδα μου δεν είχα αρκετές ευκαιρίες και αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα για να κάνω μία νέα αρχή», μας διηγείται.

Στα ράφια του παντοπωλείου μπορεί να βρει κανείς κάθε είδους πράγματα. Εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης, υπάρχουν πολλά παραδοσιακά προϊόντα και τρόφιμα από το Μπανγκλαντές. Ταχίνι, φούλια, φακές και άλλα πολλά. Όλα αυτά, δημιουργούν έναν υπέροχο κόσμο, γεμάτο όμορφα χρώματα και μεθυστικές μυρωδιές. Οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί διαθέτουν ρύζι, αλλά και άλλα δικά τους προϊόντα στους πελάτες τους. Ο Οργανισμός Υποστήριξης Μεταναστών (ΟΥΜ) στηρίζει τους μετανάστες που δημιουργούν τα δικά τους μαγαζιά, όπως το παντοπωλείο του Σιμπίκ, τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη να δημιουργήσουν κάτι δικό τους.

Ο Σιμπίκ μας μιλάει με χαρά και ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη, καθώς μας περιγράφει την ιστορία και τις εμπειρίες του! «Οι δυσκολίες που συνάντησα δεν με σταμάτησαν από το να κυνηγήσω το όνειρο μου. Ποτέ δεν έχασα την αισιοδοξία μου και την ελπίδα. Έψαχνα δουλειά για αρκετούς μήνες όταν έφτασα στην Ελλάδα, ωστόσο τελικά τα κατάφερα. Στο παντοπωλείο νοιώθω σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου», προσθέτει. Ο Σιμπίκ δεν έχει δημιουργήσει ακόμα τη δική του οικογένεια, αλλά στο μέλλον θα ήθελε να του συμβεί. Η δουλειά στο μαγαζί πηγαίνει καλά. Το παντοπωλείο έχει πολλούς πελάτες οι οποίοι αγοράζουν όλα τα βασικά πράγματα που έχουν ανάγκη από εκεί. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετοί Έλληνες οι οποίοι έχουν αγαπήσει τις γεύσεις και τα προϊόντα τους, που έφτασαν με αγάπη και φαντασία από μακριά. Για αυτόν τον λόγο, είναι πολλοί αυτοί που επισκέπτονται τακτικά το παντοπωλείο για να γεμίσουν το σπίτι τους με γεύσεις, εικόνες και αρώματα από την Ανατολή! Κατά τη γνώμη μας, αξίζει σίγουρα να το επισκεφθείτε!

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top