fbpx

Και τα βιβλία μεταναστεύουν

Όσοι από εμάς έχουμε ζήσει σε μια χώρα διαφορετική από αυτήν που γεννηθήκαμε, ξέρουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις μια ξένη γλώσσα είναι το διάβασμα. Και τι καλύτερο από το να διαβάζουμε για το θέμα που απασχολεί όλους μας, την μετανάστευση. Με αυτόν τον τρόπο και τη νέα γλώσσα μαθαίνουμε και ιστορίες και γεγονότα γι’ αυτό που ζούμε κι εμείς πληροφορούμαστε.

Ένα βιβλίο για τη μετανάστευση που αξίζει την προσοχή μικρών και μεγάλων είναι το έργο «Τα αγόρι με τη βαλίτσα» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Μάικ Κένι σε εικονογράφηση του Βασίλη Σελιμά. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του μικρού Ναζ που ονειρεύεται να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο όπως ο αγαπημένος του ήρωας, ο Σεβάχ ο Θαλασσινός. Όταν όμως ο πόλεμος ξεσπά στην πατρίδα του, οι γονείς του στέλνουν εκείνον και τον αδελφό του στο Βερολίνο και η περιπέτεια ξεκινά.

Στο βιβλίο «Αυτοί δεν είναι σαν εμάς» των Ίαν Γκόλντιν, Τζέφρι Κάμερον και Μίρα Μπαλαρατζάν συζητείται το γεγονός ότι η μετανάστευση δεν είναι ένα σημερινό φαινόμενο. Είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η ανθρωπότητα. Και παρότι πάντα οι αλλαγές δημιουργούν αντιδράσεις, με το πέρασμα του χρόνου όλοι καταλάβαιναν ότι έτσι προχωρά και αναπτύσσεται καλύτερα μια κοινωνία. Η μετανάστευση ωφελεί τους πάντες: τις χώρες προέλευσης, τις χώρες προορισμού, τους ίδιους τους μετανάστες. Γι’ αυτό και οι χώρες που το έχουν καταλάβει αυτό και φέρονται ανάλογα, θα είναι αυτές που θα βγουν κερδισμένες στο μέλλον.

Τέλος το βιβλίο «Μετανάστες και πρόσφυγες» της Κλερ Ροντιέ και της Κατρίν Πορτβέν εξετάζει τα βασικά ερωτήματα γύρω από τη μετακίνηση των ανθρώπων από μια χώρα σε μια άλλη. Ποιοι είναι οι μετανάστες και ποιοι οι πρόσφυγες; Πόσοι είναι και από πού προέρχονται; Ποια είναι τα δικαιώματα τους και τι πρέπει να κάνουν οι χώρες που τους υποδέχονται; Ένα βιβλίο γραμμένο με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων που αφορά όλους μας, για να κατανοήσουμε γιατί το πώς αντιμετωπίζουμε σήμερα τη μετανάστευση έχει μεγάλη σημασία για το πώς θα είναι ο κόσμος αύριο.

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top