fbpx

Κλείσιμο συνόρων: Τι θα γίνει με τους Αλβανούς που ταξίδεψαν πρόσφατα;

Στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών της η Αλβανία αποφάσισε να προχωρήσει σε κλείσιμο των συνόρων με τις βαλκανικές / γειτονικές της χώρες.

Η ανακοίνωση ήρθε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Edi Rama, την Παρασκευή μέσω Twitter. Η Ελλάδα έχει κλείσει επίσης τα σύνορα της και προσπαθεί να σταματήσει τη διασπορά του κορωνοϊού εντός της χώρας, αλλά και την εξάπλωση του στα Βαλκάνια.

Edi Rama

on Friday

🔴 DUKE NISUR NGA DITA E NESËRME NË ORËN 10.00 MBYLLEN HYRJE – DALJET ME GREQINË PËR UDHËTARËT E LINJAVE TË TRANSPORTIT AJROR, DETAR DHE TOKËSOR ME AUTOBUS!

🔴 NJËSOJ SI ME ITALINË TRANSPORTI I MALLRAVE DO TË VAZHDOJË NORMALISHT

🔴 FRIKË ASPAK, KUJDES PO!

Τι θα γίνει όμως με όσους ταξίδεψαν πρόσφατα από Αλβανία, διαθέτουν 3μηνη βίζα και δεν μπορούν να επιστρέψουν λόγω “σφραγισμένων” συνόρων;

Η νομική μας ομάδα επικοινώνησε με τους αρμόδιους και ενημερώθηκε για εσάς. Όσοι διαθέτουν τρίμηνη βίζα (3 μηνών) και διαμένουν προσωρινά στην Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν πρόστιμο εάν ξεπεράσουν αυτό το διάστημα λόγω των ειδικών συνθηκών (κλειστών συνόρων). Για κατοχύρωση της διαγραφής του προστίμου είναι απαραίτητη ειδική σφραγίδα που θα λάβετε στα σύνορα, έτσι ώστε να αποδεικνύεται ότι προσπαθήσατε να επιστρέψετε αλλά δεν σας το επέτρεψαν.

Συμβουλή:

Επίσης, όσοι ταξίδεψαν πρόσφατα ανεξάρτητα αν έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα ή αν παρέμειναν στην Αλβανία θα πρέπει να μείνουν από μόνοι τους σε “καραντίνα”, μέσα στα σπίτια τους μέχρι να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν κάποιο σύμπτωμα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τουλάχιστον 2 εβδομάδες (14 ημέρες). Εαν εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους.

Φροντίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες των Υπουργείων Υγείας και να προσέχετε τον εαυτό σας και την οικογένεια σας. Για όλα τα υπόλοιπα δεν πρέπει να ανησυχείτε θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όταν αρχίσουν όλα να λειτουργούν και πάλι.

Η ομάδα του ΟΥΜ παρακολουθεί τις εξελίξεις καθημερινά και θα σας ενημερώσει για ό,τι νεότερο προκύψει. Μπορείτε να επικοινωνείτε κανονικά μαζί μας και να προχωρήσετε τη διαδικασία χωρίς να είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε τα γραφεία μας.

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top