Με ποιες άδειες διαμονής μπορείς να βγάλεις ελληνική ταυτότητα;

Καθημερινά στο Ο.Υ.Μ. λαμβάνουμε εκαντοντάδες ερωτήσεις σχετικά με το πως μπορεί να βγάλει κάποιος ελληνική ταυτότητα αλλά και τι άδεια διαμονής θα πρέπει να έχει. Στον Ο.Υ.Μ. λοιπόν, φτιάξαμε ένα άρθρο για να σας βοηθήσουμε και να σας λύσουμε αυτές τις απορίες!

Ευχάριστα νέα για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας! Η νέα υπουργική απόφαση που εκδόθηκε δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μετανάστες που έχουν άδεια διαμονής να αποκτήσουν και ελληνική ταυτότητα.

Συγκεκριμένα, δύο ακόμα ομάδες μεταναστών με άδειες διαμονής έχουν πλέον πλεονέκτημα για την έκδοση ελληνικής ταυτότητας και είναι οι εξής:

Α. Όσοι κατέχουν άδεια διαμονής αορίστου διάρκειας ή 10τους διαρκείας

Β. Όσοι κατέχουν άδεια διαμονής για επενδυτική δραστηριότητα ή άδεια διαμονής ιδιοκτησίας ακινήτου ή μόνιμη άδεια επενδυτή.

Συγκεκριμένα, για την άδεια διαμονής για επενδυτική δραστηριότητα έχουν μόνο οι βασικοί επενδυτές και όχι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι (υπάλληλοι, τεχνικό προσωπικό κλπ).

Εκτός από τα παραπάνω υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά και οι ειδικές κατηγορίες στις οποίες μπορεί να ανήκει κάποιος και να μπορεί να βγάλει ελληνική ταυτότητα.

Στον ΟΥΜ σας ενημερώνουμε για οτιδήποτε χρειάζεστε και σας βοηθάμε να καταθέσετε τα χαρτιά σας. Αν θέλετε κι εσείς να αποκτήσετε ελληνική ιθαγένεια ή θέλετε να σας βοηθήσουμε με τα χαρτιά σας μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας στο 211-1883711.

Κάντε ένα νέο ξεκίνημα!

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to top