Μειώθηκε το παράβολο για την ελληνική Ιθαγένεια!

Οι αλλαγές που σας  είχαμε αναφέρει πριν λίγο διάστημα ήρθαν για να αλλάξουν τη διαδικασία απόκτησης ελληνικής Ιθαγένειας προς το καλύτερο. Μπορείτε να θυμηθείτε ακριβώς τις αλλαγές της νομοθεσίας ΕΔΩ.

https://oym.gr/el/erchontai-allages-stin-apoktisi-ithageneias/

Στην προσπάθεια βελτιστοποίησης της νομοθεσίας, οι νόμοι που ορίζονται από το ελληνικό Κράτος για τη διαδικασία απόκτησης ελληνικής Ιθαγένειας απλοποιούνται.

Το ποσό “πέφτει” στα 550 ευρώ δίνοντας τη δυνατότητα στους δικαιούχους να προχωρήσουν τη διαδικασία με μεγαλύτερη ευκολία.

Μία ακόμα αλλαγή που διευκολύνει τους αιτούντες είναι και η προσθήκη της παραγράφου 4 που αναφέρει πως: Οι Αλλοδαποί που στερούνται δικαιοπρακτικής ικανότητας, δηλαδή δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης και δήλωσης πολιτογράφησης μπορούν να εκπροσωπούνται έναν νόμιμο δικαστικό συμπαραστάτη. Με απλά λόγια θα μπορούν να ορίσουν κάποιον για να αναλάβει τη διαδικασίας κατάθεσης εκ μέρους τους.

Οι αλλαγές βρίσκονται στο ΦΕΚ Α 50/26.3.2019 και μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω link:

https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/506446/nomos-4604-2019

Μην αγχώνεστε αν δεν καταλαβαίνετε τους νομικούς όρους και το πως σας επηρεάζουν οι αλλαγές, είμαστε εμείς εδώ! Μπορείτε να μας καλέσετε στο 211-1883711 ή να μας στείλετε την ερώτηση σας στη σελίδα μας στο Facebook. Η ομάδα του ΟΥΜ γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες και θα σας εξηγήσει αναλυτικά ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τη διαδικασία.

Η διαδικασία απόκτησης ελληνικής Ιθαγένειας απλοποιείται και γίνεται πιο εύκολη από ποτέ. Δείτε λοιπόν αν μπορείτε κι εσείς να προχωρήσετε και αν διαθέτετε όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να προχωρήσει η διαδικασία.

Η αλλαγή και η μείωση στο παράβολο είναι μόνο η αρχή, καθώς έρχονται κι άλλες αλλαγές στον τρόπο πολιτογράφησης που διευκολύνουν τις διαδικασίες και μειώνουν την αναμονή.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to top