Μετανάστες: Ουρές και ταλαιπωρία στην Κατεχάκη.

Τεράστιες ουρές, μεγάλη ταλαιπωρία και πολύς κόσμος έξω από τα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου στην Λ. Κατεχάκη. Τις δύο τελευταίες μέρες ο κόσμος στήνεται για ώρες στον ήλιο και τη ζέστη για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί.

Γιατί είναι επικίνδυνος ο συνωστισμός…

Ο κόσμος που μαζεύεται έξω από την Υπηρεσία δεν κρατά αποστάσεις, ούτε έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια). Είναι πολύ επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία να υπάρχουν τόσα άτομα στο ίδιο σημείο, καθώς θα μπορούσε πολύ εύκολα κάποιος να μεταδώσει τον νέο κορωνοϊό.

Ποιες υποθέσεις εξετάζονται…

Η Υπηρεσία θα εξετάζει μόνο προσφυγές/ενστάσεις και σε συνεντεύξεις για τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης, η Υπηρεσία έχει σκοπό, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, να δημιουργήσει ένα σύστημα για να γίνονται όλες οι διαδικασίες ηλεκτρονικά. Για αυτό τον λόγο είχαμε τονίσει εδώ και καιρό οτι θα πρέπει να είστε έτοιμοι να καταθέσετε.

Τι είναι η ηλεκτρονική διαδικασία;

Όλες οι αιτήσεις και οι διαδικασίες θα γίνονται πλέον από τον υπολογιστή. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να σταματήσουν τα ραντεβού στις υπηρεσίες, τις μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις. Δυστυχώς όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία θα είναι εύκολη. Μπορεί κάποιος που δεν γνωρίζει να κάνει σημαντικά λάθη που θα του κοστίσουν.

Άσυλο μέσω…Skype.

Το ραντεβού για άσυλο αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε θα πρέπει να το κλείνετε μέσω Skype ή μέσω της νέας πλατφόρμας. Γνωρίζουμε οτι δεν έχετε όλοι αυτή τη δυνατότητα ή τα μέσα και για αυτό ο ΟΥΜ είναι εδώ για να σας βοηθήσει με τη διαδικασία.  Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα, η ομάδα μας θα μελετήσει την υπόθεση σας και θα σας βοηθήσει με όλη την διαδικασία ώστε να μπορέσετε να κάνετε τα χαρτιά σας για το Άσυλο, χωρίς να χάσετε χρόνο. 

Πώς μπορεί να σας στηρίξει ο ΟΥΜ;

Η ομάδα μας θα βρεθεί δίπλα σας από την αρχή μέχρι το τέλος.

Θα σας εξηγήσουμε αναλυτικά τη διαδικασία και θα σας πούμε ακριβώς τα έγγραφα που χρειάζεστε για να κάνετε αίτηση για άδεια διαμονής.

Θα σας λύσουμε κάθε απορία και θα σας βοηθήσουμε με όλη την διαδικασία ώστε να είναι όλα σωστά για να μπορέσετε να καταθέσετε χωρίς πρόβλημα τα χαρτιά σας για Άσυλο.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

messenger-512
viber-icon

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to top