fbpx

Το νέο σχέδιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για το 2017

Ένα νέο σχέδιο που έχει ως στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, παρουσίασαν η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και 72 ακόμα εταίροι. Κύριοι στόχοι του σχεδίου αυτού για το 2017 είναι να ενισχύσει τις προσπάθειες των κυβερνήσεων για τη διασφάλιση της πρόσβασης στο άσυλο για όσους το δικαιούνται και να παράσχει προστασία στους ανθρώπους αυτούς. Για θέματα σχετικά με αιτήσεις ασύλου και άδειες διαμονής μπορείτε να επισκεφτείτε τον Οργανισμό Υποστήριξης Μεταναστών.

Επιπλέον μέσω του σχεδίου αυτού θα ενισχυθούν περισσότερο μακροπρόθεσμες λύσεις για τη διαχείριση της μετανάστευσης. Οι λύσεις αυτές που προωθούνται εντοπίζονται κυρίως σε προγράμματα μετεγκατάστασης, τη στήριξη των εθελοντικών επιστροφών και την προώθηση εναλλακτικών νόμιμων διαδρομών έναντι των επικίνδυνων ταξιδιών που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή. Σε αυτές τις λύσεις έρχονται να προστεθούν και προτάσεις για επανεγκατάσταση και οικογενειακή επανένωση. Το σχέδιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ δίνει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι γυναίκες και τα παιδιά. Έτσι λοιπόν το σχέδιο προβλέπει προγράμματα για την κάλυψη των αναγκών των ασυνόδευτων και χωρισμένων από την οικογένειά τους παιδιών, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως εντός του 2016 έφτασαν στην Ιταλία 25000 ασυνόδευτα παιδιά. Στις δράσεις αυτές εντάσσεται και η προσπάθεια εντοπισμού και στήριξης ατόμων που έχουν υποστεί σεξουαλική βία ή βία με βάση το φύλο.

Τέλος το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν της Ευρώπης από τη στιγμή που απευθύνεται σε ένα πληθυσμό που συνεχώς μετακινείται. Έτσι οι οικονομικές ανάγκες δεν μπορεί παρά να είναι μεγάλες και υπολογίζονται σε 691 εκατομμύρια δολάρια για έναν πληθυσμό που εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 340.000 άτομα.

Για οποιοδήποτε ζήτημα σας απασχολεί σχετικά με τη διαδικασία Ασύλου ή για να μοιραστείτε μαζί μας τη δική σας ιστορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Οργανισμό Υποστήριξης Μεταναστών μέσω του e-mail support@oym.gr.

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top