fbpx

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΙ Ο ΑΧΜΕΤ

Ο Μιχάλης είναι ένα χαριτωμένο κι έξυπνο αγόρι 6 χρόνων. Ζει με την οικογένεια του σε κάποια πόλης της Κρήτης. Ο Μιχάλης κι η περιπέτεια του είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει η συμπεριφορά όλων των Ελλήνων της γειτονιάς του προς τον Αχμέτ από το Πακιστάν που ζει στην ίδια γειτονιά.

Ο Αχμέτ μένει απέναντι ακριβώς από το σπίτι του Μιχάλη. Δουλεύει στα χωράφια για το μεροκάματο. Τα βράδια επέστρεφε στο σπίτι του για να ξεκουραστεί και, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να επικοινωνήσει με την οικογένεια του στο Πακιστάν.

Δεν είχε επαφές με τους υπόλοιπους κατοίκους της γειτονιά. Είχε καταλάβει ότι οι περισσότεροι τον αντιμετώπιζαν με ρατσισμό. Ώσπου, ένα γεγονός άλλαξε τα πάντα.

Ήταν μεσημέρι Σαββάτου. Ο Αχμέτ δεν πήγε για δουλειά στα χωράφια λόγω μιας δυνατής βροχής. Την ίδια ώρα , ο Μιχάλης έπαιζε στο υπόγειο του σπιτιού του. Ξαφνικά, ο Αχμέτ άκουσε φωνές κι είδε να βγαίνουν καπνοί από το υπόγειο.

” Φωτιά ‘ σκέφτηκε κι έτρεξε αμέσως προς το σπίτι του μικρού αγοριού. Η μητέρα του Μιχάλη, έγκυος στο δεύτερο παιδί της, άρχισε να ουρλιάζει ανήμπορη λόγω της κατάστασης της να βοηθήσει το παιδί της. Ο Αχμέτ δεν το σκέφτηκε καθόλου. Έσπασε  το τζάμι του παράθυρου, μπήκε κι έβγαλε έξω το Μιχάλη, που έκλαιγε δυνατά από το φόβο του. Αμέσως, ο Αχμέτ πήρε το λάστιχο του κήπου και έσβησε τη φωτιά που, ευτυχώς, δεν είχε εξαπλωθεί. Ο Μιχάλης ηρέμησε στην αγκαλιά της μητέρας του. Εκείνη πλησίασε τον Αχμέτ και του φίλησε τα χέρια. ” Αν δεν ήσουν εσύ, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να έχει συμβεί” του είπε με ευγνωμοσύνη. Από τότε ο Αχμέτ έγινε ο καλύτερος φίλος των γονιών του Μιχάλη. Επίσης, πολύ καλές σχέσεις έχει και με τους υπόλοιπους γείτονες που ήταν μάρτυρες αυτής της περιπέτειας. Μάλιστα, ο πατέρας του Μιχάλη βοήθησε τον Αχμέτ να έρθει σε επαφή με τον ΟΥΜ ( Οργανισμός Υποστήριξης Μεταναστών).

Αυτή ήταν η ιστορία του Αχμέτ και του Μιχάλη. Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε μαζί μας τη δική  σας ιστορία, τότε μπορείτε να τη στείλετε στο  support@oym.gr.

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top