fbpx

Οι εκλογές θα φέρουν αλλαγές στην διαδικασία απόκτησης ιθαγένειας;

Καθημερινά δεχόμαστε αρκετά ερωτήματα σχετικά με το τι θα γίνει με την απόκτηση της ιθαγένειας τώρα που έρχονται εκλογές. Θα αλλάξει η διαδικασία; Θα υπάρξουν καθυστερήσεις;
Με βάση τα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα η πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης είναι η διαδικασία να γίνει πιο απλή και γρήγορη.

Πιο συγκεκριμένα έχουν ανακοινωθεί αλλαγές σε διάφορα σημεία ώστε να μπορεί να προχωράει πιο εύκολα και γρήγορα η διαδικασία.

Για το τεστ ελληνομάθειας θα αναρτώνται 300 ερωτήσεις και θα επιλέγονται τυχαία οι 30 από αυτες. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απαντήσουν σωστά τις 20 από αυτές για να επιτύχουν. Με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μοντέλου θα σταματήσουν οι διαφοροποιήσεις στο επίπεδο δυσκολίας των ερωτήσεων ανά περιοχή.

Επιπλέον, αναμένεται να θεσπιστεί διάταξη που θα προβλέπει την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας μετά από 12 χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα. Η νέα αυτή διάταξη θα επηρεάσει περίπου 250.000 άτομα που η άδεια παραμονής τους δεν τους επέτρεπε ως τώρα να πάρουν ελληνική ταυτότητα.

Στόχος του Υπουργείου είναι να μειωθεί ο χρόνος απόκτησης ιθαγένειας, καθώς ο μέσος χρόνος αναμονής από την υποβολή της αίτησης είναι 2-4 χρόνια. Αντίστοιχα, για την απόκτηση ασύλου, τα αιτήματα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσα σε 6 εβδομάδες.

Επιπλέον, έχει ανακοινωθεί ότι θα ληφθούν μέτρα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άτομα με ειδικές ανάγκες, ψυχικά νοσήματα και υποψήφιοι άνω των 65 ετών, οι οποιοι αν γνωρίζουν ελληνικά θα απαλλάσσονται από τα τεστ για την απόκτηση ιθαγένειας.

Τέλος, θα υπαρξει ρύθμιση για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας στους Ρομά, που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να αποκτήσουν ταυτότητα.

Οι παραπάνω αλλαγές έχουν προκαλέσει ορισμένες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση καθώς θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρχουν ορισμένα κριτήρια πιο αυστηρά στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην χώρα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το 98,91% από τα αιτήματα για την απόκτηση ιθαγένειας γίνονται δεκτά!

Αν θέλετε κι εσείς να δείτε πως μπορείτε να αποκτήσετε ελληνική ιθαγένεια μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την ομάδα του ΟΥΜ. Η ομάδα μας είναι εδώ για να σας εξηγήσει ό,τι σας φαίνεται δύσκολο και να λύσει όλες σας τις απορίες. Ένα τηλέφωνο στο 211-1883711 αρκεί. Μην ξεχνάτε πως μπορείτε πάντα να μας βρείτε και στο Facebook μέσα από τη σελίδα μας. Υπάρχει πάντα κάποιος που μπορεί να σας εξυπηρετήσει.

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top