fbpx
UNHCR GREECE

Ο ΟΗΕ -UNHCR GREECE συνδέει επιχειρήσεις με πρόσφυγες. Προσφορά στην αγορά εργασίας

Οι περισσότεροι που θα σκεφτούν κάποιον εκτός Ελλάδος, σίγουρα θα πουν πως έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, ζουν με επιδοματα, ίσως περισσότερο από τους Έλληνες και αποτελούν βάρος για την κοινωνία. Στην πραγματικότητα οι πρόσφυγες, αν και χρειάστηκε να αφήσουν τα πάντα πίσω τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν γνώσεις, εμπειρία και επιθυμία να εργαστούν.

Γνωρίζοντας όλα αυτά, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έφερε εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα, της διπλωματικής κοινότητας, των μη κυβερνητικών οργανώσεων αλλά και των ίδιων των προσφύγων για να δουν πώς θα μπορούσαν να γίνουν ένα με την κοινωνία και να συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

«Έχουμε μια επιχειρηματική πρόταση για εσάς. Μια πρόταση που αφορά στις δεξιότητες ορισμένων από τους 60.000 πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα»«Η μία μελέτη μετά την άλλη δείχνουν ότι, αν υποστηριχθούν σωστά, οι πρόσφυγες μπορούν να προσθέσουν μοναδική αξία στις επιχειρήσεις. Η ποικιλομορφία στο εργατικό δυναμικό αυξάνει την παραγωγικότητα και τονώνει την καινοτομία».

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, αρμόδια για θέματα Ένταξης, έδωσε έμφαση στο ότι η ένταξη των προσφύγων αποφέρει οφέλη σε όλους.

«Προσλαμβάνοντας έναν πρόσφυγα στην επιχείρησή τους, οι εργοδότες δείχνουν ότι νοιάζονται. Νοιάζονται για την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, την ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού, την κοινωνία. Δείχνουν ότι νοιάζονται για την ανάγκη κάθε ανθρώπου να έχει αξιοπρεπή και ουσιαστική εργασία.»
Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης

Όπως ανακοινώθηκε, η Ύπατη Αρμοστεία και το UN Global Compact Network Hellas, είναι η πρώτη συνεργασία και περιλαμβάνει πάνω από 60 επιχειρήσεις του ελληνικού ιδιωτικού τομέα.
«Η ποικιλομορφία του προσωπικού συνδέεται άμεσα με την καινοτομία και τη δημιουργικότητα και την επίτευξη οικονομικών στόχων. Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει και πολλές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν αυτή την ποικιλομορφία ως ευκαιρία.»

Υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον από αρκετές επιχειρήσεις, που θέλουν να δώσουν μια ευκαιρία σε πρόσφυγες.
Παρουσιάστηκε μια νέα πλατφόρμα σε συνεργασία με την Catholic Relief Services (CRS), που θα συνδέει τους πρόσφυγες που αναζητούν εργασία στην Ελλάδα με πιθανούς εργοδότες σε όλη τη χώρα.

Τα καλά νέα κλείνουν με έναν πρόσφυγα που κατάφερε να κάνει την δική του επιχείρηση
«Η έκκλησή μου προς τους επιχειρηματίες είναι να μην ξεχνάτε τους πρόσφυγες στις αποφάσεις σας και στις προσφορές εργασίας μέσα στις επιχειρήσεις σας. Εύχομαι ανάμεσά σας να βρεθούν άνθρωποι που θα αλλάξουν τη ζωή άλλων ανθρώπων, όπως κάποτε κάποιοι άνθρωποι με βοήθησαν να αλλάξω τη δική μου». Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top