fbpx

Oμάδα ποδοσφαίρου για Μετανάστες και Πρόσφυγες

Τη συγκρότηση της Εθνικής ομάδας προσφύγων ποδοσφαίρου ανακοίνωσαν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητισμού Πύρρος Δήμας.

Η ομάδα απαρτίζεται από 25 αθλητές από χώρες όπως το Μάλι, η Γουινέα, το Αφγανιστάν, η Συρία, η Σιέρα Λεόνε. Οι παίκτες διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας της χώρας και στους ξενώνες ασυνόδευτων ανηλίκων των παιδικών χωριών SOS.

Στη χώρα μας βρίσκονται αρκετοί άνθρωποι που είχαν αγωνιστεί σε εθνικές ομάδες και σε επαγγελματικούς συλλόγους των χωρών τους, το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σ’ αυτούς τους ανθρώπους να ασχοληθούν ξανά με το ποδόσφαιρο.

Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες και μετανάστες συμμετείχαν σε δοκιμαστικά τεστ και ασχολήθηκαν με το δημοφιλέστερο των αθλημάτων, έχοντας την ευκαιρία αφενός να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους και να ξεφύγουν από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους και αφετέρου να μην εγκαταλείψουν τα όνειρά τους.

Η συγκρότηση της ομάδας έγινε μέσω του προγράμματος εκγύμνασης και αποφόρτισης νέων προσφύγων και μεταναστών, το οποίο διενεργείται από τις αρχές του 2016, με στόχο να αναδείξει τους αθλητές, που θα μπορέσουν να στελεχώσουν επαγγελματικές ομάδες και σαφώς να γίνουν πρότυπο στους υπόλοιπους. Στον Οργανισμό Υποστήριξης Μεταναστών στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες, καθώς μέσω του αθλητισμού οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να ενταχθούν και αναδειχθούν στην ελληνική κοινωνία.

Το ερχόμενο διάστημα εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιρική προσωπικότητα, θα αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάδειξη των αθλητών, αλλά και στην οργάνωση και προώθηση του προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος είναι η συνεργασία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, προκειμένου να συμβάλουν στην ανάδειξη των προσπαθειών αυτών των αθλητών.

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top