fbpx

Το ουράνιο τόξο της προσαρμογής

Αν η ανάμειξη ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς πρέπει να έχει ένα χρώμα, αυτό θα είναι το χρώμα του ουράνιου τόξου. Και ακριβώς όπως το ουράνιο τόξο όταν εμφανίζεται μας βρίσκει προβληματισμένους για το τι μας περιμένει και όταν εγκαθίσταται ψηλά στον ουρανό η ομορφιά του και η ηρεμία της φύσης μας συνεπαίρνουν, έτσι και η συμβίωση ανθρώπων από διαφορετικές χώρες σε έναν άλλο τόπο ξεκινά με δισταγμούς για να καταλήξει σε αρμονία.

Η κατανόηση των ψυχολογικών σταδίων που περνάμε όλοι όσοι χρειάστηκε για λίγο ή για μεγάλο χρονικό διάστημα να ζήσουμε σε μια χώρα διαφορετική από αυτή που γεννηθήκαμε, είναι προς όφελος δικό μας και των ανθρώπων με τους οποίους καλούμαστε να ζήσουμε μαζί. Σε αυτή την τόσο σημαντική διαδικασία μπορεί να μας βοηθήσει ένα οργανισμός όπως είναι ο Οργανισμός Υποστήριξης Μεταναστών (ΟΥΜ) που θα μας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα να ξεπεράσουμε τα πρακτικά εμπόδια, αλλά και θα μας συμβουλεύσει σε κάθε προβληματισμό μας για το νέο αύριο μας. Τα στάδια που καλούμαστε να περάσουμε χωρίς απαραίτητα να ακολουθούν τη σειρά με την οποία καταγράφονται παρακάτω, είναι τα εξής:

Περίοδος χαράς: Το νέο περιβάλλον εξιδανικεύεται και νιώθουμε ότι όλα γύρω μας, οι εικόνες, τα αρώματα και οι άνθρωποι είναι εκπληκτικά. Τα πρακτικά προβλήματα που σίγουρα θα προκύψουν, αν δεν έχουμε προνοήσει για βοήθεια, μας οδηγούν στην απογοήτευση.

Περίοδος της αποδιοργάνωσης: Σε αυτό το στάδιο οι διαφορές που αντιλαμβανόμαστε ανάμεσα σε εμάς και τους άλλους μας στεναχωρούν και μας αγχώνουν, μας κάνουν να νιώθουμε αδύναμοι. Η αναζήτηση της κατάλληλης βοήθειας επιτυγχάνει πιο γρήγορα τη σίγουρη προσαρμογή μας.

Περίοδος της αναδιοργάνωσης: Σε αυτό το στάδιο αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας και παρότι ακόμα θυμωμένοι με τις πολλές αλλαγές προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τους καινούργιους ανθρώπους στη ζωή μας. Το παλιό με το νέο παλεύουν ακόμα να βρουν τη σωστή θέση μέσα μας.

Περίοδος της αυτονομίας: Η αισιοδοξία έχει πια τον πρώτο λόγο και εμείς καταλαβαίνουμε ότι δεν προδώσαμε όσα αφήσαμε, επειδή υιοθετήσαμε αρκετές από τις συνήθειες των ανθρώπων της νέας μας χώρας. Το παλιό και το καινούργιο βρίσκονται πια σε αρμονία μέσα μας.

Περίοδος αλληλεξάρτησης: Νιώθουμε μέλος του ευρύτερου συνόλου, ενώ διατηρούμε ταυτόχρονα τη διαφορετικότητά μας.

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top