Περιφέρεια: Πότε θα ανοίξουν οι υπηρεσίες για τους μετανάστες;

Οι υπηρεσίες για τους μετανάστες έμειναν κλειστές για αρκετό διάστημα όπως όρισε η Κυβέρνηση με σκοπό να περιορίσει τα κρούσματα της πανδημίας. Αρκετοί μετανάστες έχουν αγχωθεί γιατί η άδεια διαμονής τους έληξε ή λήγει σύντομα και φοβούνται ότι θα μείνουν χωρίς χαρτιά.

Στις 15 Μαΐου οι υπηρεσίες ενδέχεται να λειτουργούν ξανά και να εξυπηρετούν κόσμο. Τίποτα όμως δεν είναι ακόμα σίγουρο αφού ανάλογα με την κατάσταση μπορεί να πάρουν και άλλη παράταση.

Λόγω της κατάστασης όμως με τον κορωναϊό έχουν δημιουργηθεί 2 προβλήματα:

  1. Πολλά ραντεβού. Ήδη υπάρχουν πολλά ραντεβού που δεν έχουν γίνει και πρέπει να προγραμματιστούν ξανά.
  2. Νέα μέτρα προστασίας. Υπάρχουν μέτρα προστασίας που μειώνουν τους ρυθμούς εξυπηρέτησης. Δηλαδή θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις γιατί δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν όσους εξυπηρετούσαν πριν.

Πόσο μεγάλη είναι η καθυστέρηση;

Ήδη υπάρχουν πολλά ραντεβού που δεν έχουν γίνει και αυτό θα δημιουργήσει τεράστια λίστα αναμονής, μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία για όσους δεν έχουν ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία. Σε κάποιους μάλιστα η αναμονή μπορεί να φτάσει έως και 1 χρόνο! 

Για να μην έχετε πρόβλημα πρέπει να κλείσετε το ραντεβού σας γρήγορα!

Μέτρα για τον κορωνοϊό… 

Εαν δεν προχωρήσετε την υπόθεσή σας άμεσα μπορεί να βρεθείτε χωρίς ραντεβού και χωρίς άδεια! Καθυστερησεις θα υπάρξουν όχι μόνο λόγω φόρτου εργασίας και ραντεβού, αλλά και λόγω των απαραίτητων μέτρων της Κυβέρνησης για την προστασία όλων από τον ιό. Οι υπηρεσίες θα εξυπηρετούν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και υποθέσεων καθημερινά. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος αναμονής θα είναι μεγαλύτερος απ’ ότι συνήθως.

Όλοι θα πρέπει να έχουν μάσκες και γάντια και να κρατούν απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων. Οι ουρές θα είναι μεγάλες και θα υπάρξει αρκετή ταλαιπωρία λόγω της κατάστασης.

Θα πρέπει να είστε έτοιμοι…

Για να κερδίσετε χρόνο θα πρέπει να είστε έτοιμοι για το ραντεβού σας. Η ομάδα μας είναι εδώ για να ακούσει το πρόβλημα σας και να σας βρει λύσεις. Είναι σημαντικό ο φάκελος σας να έχει όλα τα χαρτια που χρειάζονται χωρίς λάθη. Τα λάθη μπορεί να καθυστερήσουν κι άλλο τη διαδικασία. Θα φροντίσουμε έτσι ώστε ο φάκελος σας να είναι έτοιμος για παράδοση και θα κλείσουμε εμείς το ραντεβού σας το συντομότερο δυνατό! Η ομάδα μας μπορεί να πάει για εσάς στις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να μην χρειαστεί να βγείτε εσείς και να περιμένετε στις ουρές.

Στείλτε μας μήνυμα στο Messenger κι εμείς θα σας απαντήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται για να σας βοηθήσουμε. Μιλάμε τη γλώσσα σας και λύνουμε το πρόβλημα σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to top