Περιφέρεια: Τέλος τα ραντεβού. Όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Τελευταία στιγμή αποφάσισαν να ενημερώσουν το κοινό οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας οτι δεν θα ανοίξουν αύριο. Από εδώ και στο εξής σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση όλες οι διαδικασίες θα γίνονται ηλεκτρονικά. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δεν θα ανοίξουν στις 15 Μαίου όπως είχε ανακοινωθεί.

Πρόσφατα είχαν ενημερώσει το κοινό ότι θα λειτουργήσουν και πάλι στις 15 του μήνα για να εξυπηρετήσουν παλιές και νέες υποθέσεις. Αρκετοί περίμεναν μεγάλο διάστημα για την άδεια τους και λόγω της κατάστασης και των μέτρων για τον κορονοϊό αναγκάστηκαν να περιμένουν ακόμα περισσότερο. Επίσης, υπάρχουν πολλοί που θέλουν να καταθέσουν τώρα τα χαρτιά τους.

Τι γίνεται με όσους περιμένουν την άδεια;

Όσοι έχουν ήδη καταθέσει αλλά δεν κατάφεραν λόγω των μέτρων να πάρουν την άδεια στα χέρια τους θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού ηλεκτρονικά και να πάνε στην Υπηρεσία όποτε τους οριστεί το σύστημα (κάτι που μπορεί να πάρει μήνες). Όσοι θέλουν βοήθεια ώστε να μπορέσουν να κλείσουν ηλεκτρονικά ραντεβού ή φοβούνται να πάνε στην συνέχεια για την παραλαβή λόγω του ιού μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο 211-0121395.

Τι γίνεται με όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη διαδικασία κατάθεσης για άδεια τώρα;

Δεν θα έχουν καμία βοήθεια από την Περιφέρεια. Δεν θα μπορούν να πάνε στην Υπηρεσία γιατί πλέον δεν θα κλείνει ραντεβού εκεί. Όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά. Στις 18-20 Μαΐου θα ετοιμάσουν την πλατφόρμα και από τις 25 Μαΐου, αν δεν αλλάξει και πάλι κάτι, θα ξεκινήσει η λειτουργία της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης. Αρχικά με όσους έχουν καταθέσει αλλά δεν έχουν καταφέρει να πάρουν την άδεια διαμονής.

Τι είναι η ηλεκτρονική διαδικασία;

Όλες οι αιτήσεις και οι διαδικασίες θα γίνονται πλέον από τον υπολογιστή. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να σταματήσουν τα ραντεβού στην περιφέρεια, τις μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις. Δυστυχώς όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία θα είναι εύκολη.

 • Κάποιοι δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 • Κάποιοι δεν έχουν άνεση με τις ηλεκτρονικές διαδικασίες.
 • Κάποιοι δεν μιλούν καλά τη γλώσσα.
 • Κάποιοι δεν γνωρίζουν καλά τη νομοθεσία.
 • Κάποιοι έχουν απορίες και θέλουν κάνουν ερωτήσεις.

Πώς μπορεί να με βοηθήσει ο ΟΥΜ;

Η ομάδα μας θα βρεθεί δίπλα σας από την αρχή μέχρι το τέλος.

Θα σας εξηγήσουμε αναλυτικά τη διαδικασία και θα σας πούμε ακριβώς τα έγγραφα που χρειάζεστε για να κάνετε αίτηση για άδεια διαμονής.

Θα σας λύσουμε κάθε απορία και θα καταθέσουμε εμείς τον φάκελο σας ηλεκτρονικά, αφού τον ελέγξουμε για να μην γίνει το παραμικρό λάθος που θα σας πάει πίσω.

Τέλος, θα παρακολουθούμε την υπόθεσή σας και θα σας στείλουμε (ακόμα και μέσω κούριερ) την άδεια σας για να είστε ασφαλείς.

Τι κερδίζετε;

 • Γλιτώνετε σημαντικό χρόνο.
 • Δεν κάνετε λάθη στην κατάθεση του φακέλου σας ή σε κάποιο έγγραφο.
 • Δεν μπερδεύεστε με την ηλεκτρονική διαδικασία.
 • Κατανοείτε την νομοθεσία καθώς σας εξηγούμε αναλυτικά κάθε βήμα, απλά και στη γλώσσα σας.
 • Δεν αγχώνεστε. Αναλαμβάνουμε εμείς τα πάντα και σας ενημερώνουμε.
 • Δεν βάζετε σε κίνδυνο την υγεία μας με το να πηγαίνετε στις Υπηρεσίες με πολύ κόσμο και ουρές.

Πάντα δίπλα σας!

Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα με το ερώτημα σας μέσω social media. 

Υπάρχει πάντα κάποιος από την ομάδας έτοιμος να σας βοηθήσει!

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

messenger-512
viber-icon

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to top