fbpx

Σημαντική Ενημέρωση: Τι αλλάζει με την απόκτηση ιθαγένειας;

Σύμφωνα με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής των εξετάσεων για Π.Ε.Γ.Π., ο πρώτος πανελλήνιος διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαΐου 2021, ενώ αναμένεται στο προσεχές διάστημα να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής.

Ο τρόπος που θα γίνεται η Συνέντευξη για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας άλλαξε όπως και οι ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντάνε οι υποψήφιοι. Οι ερωτήσεις όμως δεν έχουν γίνει πιο εύκολες αλλά το αντίθετο αφού οι περισσότερες από αυτές έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας; Σε ποιο νομό βρίσκεται η Αμφιλοχία; Γνωρίζετε τι είναι η “αρχή της δεδηλωμένης”; Τι ήταν η Εκκλησία του Δήμου; Ποιοι ήταν οι Φαναριώτες; Τι γνωρίζετε για το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών; Ποιος ποιητής έγραψε τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας;

Αυτές και άλλες πολλές είναι οι ερωτήσεις τις οποίες πρέπει να απαντήσει κάποιος για να μπορέσει να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια.

Η νέα τράπεζα θεμάτων έχει ερωτήσεις ιστορίας, γεωγραφίας, πολιτικής και πολιτισμού. Θα πρέπει να γνωρίζετε ήθη και έθιμα της Ελλάδας, σημαντικά ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα, πολιτιστικά στοιχεία του ελληνικού λαού.

Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά να γράφετε και να μιλάτε ελληνικά γιατί θα πρέπει να δώσετε και γραπτές αλλά και προφορικές εξετάσεις.

Αναλυτικότερα, το τεστ περιλαμβάνει:

  • 300 θέματα ιστορίας, γεωγραφίας, πολιτικών θεσμών και πολιτισμού. 
  • 100 κείμενα με ασκήσεις για κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου. 
  • 100 κείμενα με ασκήσεις για κατανόηση προφορικού λόγου.
  • 50 θέματα για παραγωγή προφορικού λόγου της ελληνικής γλώσσας.

Στο site της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας μπορείτε να βρείτε όλες τις ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσετε για να λάβετε το Πιστοποιητικό Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.).

Αν και αρχικά ο στόχος ήταν να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία εξέτασης, οι ερωτήσεις είναι πιο δύσκολες και απαιτητικές από ποτέ. Για να μπορέσει λοιπόν κάποιος να τις απαντήσει σωστά θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προετοιμασμένος και διαβασμένος. 

Η ομάδα του Ο.Υ.Μ. βοηθά καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες ακόμη και μέσα στην καραντίνα για να μην χάσουν όσα κατάφεραν να χτίσουν τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα. 

Η ομάδα μας μπορεί να σας βοηθήσει με την διαδικασία ώστε να απαντήσετε σωστά τις ερωτήσεις και να μην αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.

Πολλοί από εσάς είστε πολύ κοντά να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα και να αποκτήσετε ελληνική ιθαγένεια. Η ομάδα μας θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να πετύχετε το στόχο σας, να είστε πανέτοιμοι για τις εξετάσεις και να μην μπει τίποτα εμπόδιο στο δρόμο σας. 

Όσοι από εσάς έχετε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία μαζί ελάτε σε επαφή με τον αρμόδιο της υπόθεσής σας για να σας καθοδηγήσει σωστά σχετικά με τη διαδικασία. Είμαστε δίπλα σας!

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top