fbpx

Το στέκι της πόλης έχει όνομα – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Μια ανοιχτή αγκαλιά και ένα εγκάρδιο χαμόγελο είναι τα πρώτα πράγματα που θα νιώσεις όταν αποφασίσεις να περάσεις το κατώφλι του.

Το ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, διανύει τον 20ο χρόνο λειτουργίας του και βρίσκεται στην οδό Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια . Είναι ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος συνάντησης μεταναστών και Ελλήνων.

Το ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ είναι ένας  χώρος αλληλεγγύης , ανοιχτός σε όλους. Λειτουργεί καθημερινά από το πρωί έως αργά το βράδυ. Τα απογεύματα γίνονται ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα ελληνικών  από εκπαιδευτικούς της ομάδας «Πίσω Θρανία» που προσφέρουν οικιοθελώς τις γνώσεις και το χρόνο τους. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται συνήθως από τις έξι το απόγευμα έως τις οκτώ το βράδυ, αλλά καλύτερα να επικοινωνήσετε για λεπτομέρειες με τη Γραμματεία στο τηλ. 210 3813928.

Εξαιρετική δουλειά γίνεται και από την ομάδα UFU (Underground Free University), με ΔΩΡΕΑΝ διδασκαλία μαθημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Ο κάθε κύκλος μαθημάτων διαρκεί περίπου δύο μήνες και καλύπτει τις βασικές γνώσεις, αλλά και πιο εξελιγμένα προγράμματα.

Εκτός των μαθημάτων, στο ΣΤΕΚΙ λειτουργεί ανακύκλωση-αναδιανομή υπολογιστών, επισκευή και κατασκευή διακοσμητικών από παλιά κομμάτια.

Παράλληλα ο χώρος προσφέρεται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας για πολιτικές- κοινωνικές συζητήσεις, για καφεδάκι, σερφάρισμα στο διαδίκτυο κ.τ.λ..

Όλα τα βράδια της βδομάδας και τα Σαββατοκύριακα το καφενείο του Στεκιού χρησιμοποιείται ως χώρος συνάντησης και επικοινωνίας μεταναστών και μεταναστριών  αλλά και ανθρώπων που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα κινημάτων.

Κι αν ο δρόμος σας φέρει εκεί, Σάββατο μεσημέρι, λειτουργεί η συλλογική κουζίνα «ElChef», που είναι ανοιχτή σε όλους. Η προετοιμασία του φαγητού ξεκινάει το μεσημέρι και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη η χαρά που σου προσφέρει να μαγειρεύεις μαζί με τους συνανθρώπους σου, ανάμεσα σε γέλια , πειράγματα και χαρούμενες φωνές και στο τέλος να απολαμβάνεις ένα ζεστό πιάτο φαγητό με  παρέα!

Είναι βέβαιο πως όντας μετανάστης στην Ελλάδα, έχετε δεκάδες απορίες και ίσως νιώθετε εγκλωβισμένοι σε προβλήματα που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε. Γι’ αυτό το σκοπό υπάρχει ο Οργανισμός Υποστήριξης Μεταναστών (ΟΥΜ) , που θα σας βοηθήσει, θα σας κατευθύνει για τα όσα χρειάζεται να κάνετε προκειμένου να διαμείνετε επιτυχώς στη χώρα και να απολαύσετε όλα τα ωφελήματα που δικαιούστε.

Έχετε επισκεφθεί το ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ; Μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας στο support@oym.gr

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top