fbpx

Τέλος διορίας για την ανανέωση της μπλε βεβαίωσης

Στις 27/12/2021 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση, που αφορά την άδεια διαμονής καθώς και την άδεια κατάθεσης (μπλε βεβαίωσης) που έχουν παραταθεί μέχρι τις 31/12/2021. Η διορία που είχε δοθεί στις 31 Μαρτίου 2022 πλησιάζει και ειναι η τελευταία που δίνεται επίσημα. Αυτή η ρύθμιση ισχύει για άδειες και μπλε βεβαιώσεις με ημερομηνία λήξης από 01/01/2020 έως και 31/12/2021.

Όσοι δεν προλάβουν να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους, θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις, που αφορούν από χρηματικό ποσό έως ποινή φυλάκισης! Έως τώρα τα μέτρα ήταν ήπια, λόγω των καταστάσεων, κάτι που σταμάτα να ισχύει, έπειτα από την έξτρα 8μηνη διορία που δόθηκε.

Ανανεώστε άμεσα την την άδεια σας, και αφήστε τους άλλους να αγχώνονται!
Επικοινωνήστε μαζί μας και ελάτε να ανανεώσουμε μαζί την αίτηση σας ηλεκτρονικά δίχως λάθη, όσο πιο σύντομα γίνεται. Χωρίς να έχουμε το άγχος του νόμου πάνω από το κεφάλι μας.

Ο χρόνος περνά και μόνο αν βιαστείτε θα έχουμε άμεσα και κυρίως θετικά αποτελέσματα!

Οι αιτήσεις θα πρέπει να γίνουν ηλεκτρονικά και ισχύουν τα παρακάτω

Σύμφωνα με το άρθρο 1 της απόφασης 374365/2021 αιτήσεις πολιτών τρίτων χωρών για την ανανέωση των αδειών διαμονής, των δελτίων διαμονής και των δελτίων μόνιμης διαμονής που έχουν χορηγηθεί σε εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4251/2014 και του π.δ. 106/2007, υποβάλλονται, εφεξής, αποκλειστικά, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, εφαρμοζομένων, κατά τα λοιπά, των διατάξεων του ν. 4251/2014 και του π.δ. 106/2007 και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτών εκδοθεισών κανονιστικών πράξεων.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων (άρθρο 2)

1. Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης του πολίτη τρίτης χώρας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 4251/2014, πραγματοποιείται υποχρεωτικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με την καταχώριση του αριθμού κινητού τηλεφώνου για τη λήψη κωδικού μιας χρήσης, ο οποίος απαιτείται για την ταυτοποίηση και εισαγωγή του χρήστη στο σύστημα, την καταχώριση της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία επιβεβαιώνεται σε πραγματικό χρόνο ως προς την ορθότητά της, καθώς και την καταχώριση του προς ανανέωση τίτλου διαμονής. Ο αριθμός κινητού τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαιώνονται ως προς την ορθότητά τους μέσω της χρήσης τεχνολογίας OTP. Εάν δεν καταχωρηθούν όλα τα παραπάνω στοιχεία, δεν είναι δυνατή η επεξεργασία και οριστικοποίηση της αίτησης.

2. Μοναδικός και αποκλειστικός τρόπος επικοινωνίας του αιτούντος με την υπηρεσία μιας στάσης για τα ζητήματα που άπτονται της αίτησης ανανέωσης του τίτλου διαμονής του είναι η ηλεκτρονική του διεύθυνση.

3. Εάν η αίτηση υποβάλλεται από πληρεξούσιο δικηγόρο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 1-5 του άρθρου 9 του ν. 4251/2014, η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω διαλειτουργικότητας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας (portal.olomeleia.gr) και η σχετική εξουσιοδότηση του δικηγόρου μεταφορτώνεται ηλεκτρονικά στην αίτηση του πολίτη τρίτης χώρας.

*Οι άδειες διαμονής που λήγουν από τις 01/01/2022 και μετά δεν έχουν πάρει παράταση. Επομένως, πρέπει να ανανεωθούν έγκαιρα πριν την ημερομηνία λήξης τους.

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!