Chat with us, powered by LiveChat

3+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αφήσετε την ιθαγένεια εξαιτίας του στρατού!

Κάθε άνθρωπος που ήρθε από ξένη χώρα για να ζήσει στην Ελλάδα ξέρει πόσο ευκολότερη θα ήταν η ζωή του αν ήταν Έλληνας πολίτης…Όποιος έχει ελληνική ιθαγένεια:
  • • δεν πληρώνει ξανά τις ανανεώσεις αδειών διαμονής
  • • δεν περιμένει για ώρες στην ουρά στις υπηρεσίες αλλοδαπών
  • • μετακινείται και ζει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • • ταξιδεύει στην Αμερική

 

Κι όμως, πολλοί μετανάστες δεν ζητούν την ιθαγένεια εξαιτίας του στρατού!

Πολύ συχνά μας ρωτάτε «πρέπει να πάω στρατό; Για πόσο καιρό; Είναι υποχρεωτικό;». Παρακάτω θα βρείτε όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας… Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας πως, αφού δικαιούστε την ελληνική ιθαγένεια, είναι κρίμα να μην την αποκτήσετε για τη στρατιωτική θητεία!

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αφήσετε την ευκαιρία να γίνετε Έλληνας πολίτης:

 

1. Ποιοι πάνε στρατό υποχρεωτικά;

Σύμφωνα με τον νόμο (Ν. 3421/05) Όλοι οι Έλληνες 19-45 ετών έχουν υποχρέωση να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εφόσον αποκτήσατε την ιθαγένεια, είστε κι εσείς Έλληνας πολίτης.

2. Πόσο διαρκεί η στρατιωτική θητεία;

Η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας εξαρτάται από το πώς και πότε αποκτήσατε την ελληνική ιθαγένεια:

  • • 9 μήνες για όσους γεννήθηκαν εδώ ή απέκτησαν την Ιθαγένεια πριν τα 35 τους χρόνια
  • • 6 μήνες για όσους πήραν την Ελληνική Ιθαγένεια με πολιτογράφηση μετά τα 35 τους χρόνια (με δυνατότητα εξαγοράς της θητείας αφού πρώτα υπηρετήσουν για 45 ημέρες)
  • • 3 μήνες για όσους ομογενείς έχουν τη μόνιμη κατοικία τους στην Ελλάδα.

 

3. Ποιοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση στράτευσης;

Απαλλαγή δικαιούνται όσοι ομογενείς απέκτησαν την ιθαγένεια σε ηλικία μεγαλύτερη των 35 ετών. Επιπλέον, απαλλάσσονται όσοι:

  • • έχουν αποδεδειγμένα σοβαρούς λόγους υγείας:
  • • έχουν 3 εν ζωή παιδιά
  • • έχουν υπηρετήσει ήδη την θητεία τους στη χώρα καταγωγής τους
  • • είναι οι μοναδικοί ή οι μεγαλύτεροι γιοι γονέων που έχουν πεθάνει και έχουν άλλα αδέλφια ανήλικα, δεν έχουν παντρευτεί ή είναιανίκανα να εργαστούν
  • • έχουν χάσει τη σύζυγό τους και έχουν ένα τουλάχιστον ζωντανό ανήλικο παιδί, είτε παιδί που δεν έχει παντρευτεί ή είναι ανίκανο να εργαστεί.

 

4. Τι πρέπει να κάνω;

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να μην ετοιμάζουν τα χαρτιά τους για την Ελληνική Ιθαγένεια εξαιτίας του στρατού… Δεν είναι αυτή η λύση!

Εφόσον δικαιούστε την ελληνική ιθαγένεια… πρέπει να την αποκτήσετε!

Ο Οργανισμός Υποστήριξης Μεταναστών δεν είναι μόνος στην προσπάθεια να σας βοηθήσει! Ως τμήμα της δικηγορικής εταιρείας BCLA, είμαστε σε συνεργασία με το Στρατιωτικό Δικηγορικό Γραφείο.

Με 25 χρόνια εμπειρίας σε στρατιωτικά ζητήματα, το Στρατιωτικό Δικηγορικό Γραφείο σας εγγυάται ότι δε θα έχετε κανένα πρόβλημα εφόσον αποκτήσετε την ιθαγένεια.

Για κάθε ζήτημα υπάρχει λύση…

Ο ΟΥΜ, τμήμα της Δικηγορικής Εταιρείας BCLA, παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε Μετανάστες. Είμαστε ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υποστήριξης Μεταναστών στην Ελλάδα, για:
Scroll to top