fbpx

Θέλετε να βγάλετε Άδεια Διαμονής για Εξαιρετικούς Λόγους;

Τα ραντεβού για Άδεια Διαμονής για Εξαιρετικούς λόγους ξεκίνησαν. Για να μπορέσετε να κλείσετε ραντεβού θα πρέπει να στείλετε email στην αρμόδια υπηρεσία.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου ανακοίνωσε τη δυνατότητα έκδοσης άδειας διαμονής μέσω ηλεκτρονικής υποβολής, στα πλαίσια των μέτρων για την πανδημία του Covid-19. Το ραντεβού μπορεί να κλειστεί ηλεκτρονικά μόνο για εξαιρετικούς λόγους και για τις επόμενες δύο (2) βδομάδες. Τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Υπουργείο με την πλατφόρμα για τα ραντεβού, οδήγησε αναγκαστικά σε προσωρινή αλλαγή της διαδικασίας για τους μετανάστες που θέλουν να βγάλουν άδεια για πρώτη φορά.

Τι αλλάζει στη διαδικασία

Η ηλεκτρονική υποβολή μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη φορά, καθώς υπάρχουν προσωρινά τεχνικά προβλήματα. Έτσι, όλοι όσοι επιθυμούν να εκδώσουν άδεια διαμονής για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καλούνται ν’ ακολουθήσουν μία διαφορετική διαδικασία.

Η διαδικασία αυτή συνιστά τη συμπλήρωση μίας ειδικής φόρμας, η οποία θα πρέπει να είναι πλήρως και σωστά συμπληρωμένη. Σε αντίθετη περίπτωση, όπου υπάρξουν λάθη, όπως για παράδειγμα αν σας λείπει κάποιο χαρτί ή αν ξεχάσετε να στείλετε κάποιο χαρτί η αίτηση θα είναι άκυρη και δεν θα σας κλείσουν ραντεβού. 

Πολύ μεγάλη αναμονή για τους μετανάστες

Το Υπουργείο και οι Υπηρεσίες, αντιμετωπίζουν πολλά ζητήματα καθυστερήσεων. Υπάρχει πολύ μεγάλη αναμονή από μετανάστες που επιθυμούν να βγάλουν άδεια και ν’ αποκτήσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους στην Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο, το Υπουργείο τηρεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Παράλληλα, τονίζει ότι δεν θα πρέπει να αποσταλλούν πολλά αίτημα σε διαφορετικές υπηρεσίες, διότι θα θεωρηθούν άκυρα.

Τι πρέπει να προσέξετε

  • Κάθε υποβολή αφορά ΜΟΝΟ ένα αίτημα για ραντεβού και επομένως, αφορά μόνο έναν δικαιούχο που επιθυμεί να εκδόσει άδεια διαμονής.
  • Σε περίπτωση που ο ενδιαφέρομενος δεν παρευρεθεί στο προγραμματισμένο ραντεβου του, τότε θα πρέπει να κάνει από την αρχή όλη τη διαδικασία.

Τι μπορείτε να κάνετε

Η έμπειρη ομάδα του Ο.Υ.Μ. συνεχίζει να βοηθάει καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας για να ζήσουν με την οικογένεια τους και να εργαστούν. Παρά τις δυσκολίες της πανδημίας και του lockdown, καταφέραμε να κλείσουμε ραντεβού σε όλους όσους απευθύνθηκαν σε εμάς για να βγάλουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα. Σκοπός μας είναι να σιγουρευτούμε ότι δε θα χάσετε κανένα από τα δικαιώματα σας  και θα συνεχίσετε να ζείτε και να εργάζεστε με την οικογένεια σας στη χώρα μας.

Η νομική μας ομάδα μπορεί να σας εξασφαλίσει το ραντεβού σας με την Υπηρεσία, ελέγχοντας όλα σας τα δικαιολογητικά ώστε να εκδώσετε έγκαιρα την άδεια διαμονή σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας, ώστε να ”κλειδώσετε” τη σειρά προτεραιότητας σας και τη σωστή συμπλήρωση της αίτηση σας.

Καλέστε σήμερα μας στο 211 1883 711 ή στείλτε μας μήνυμα στο Messenger!

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top