Τι σημαίνει το νέο lockdown για εσάς;

Μετανάστες: Πώς θα κυκλοφορούν όσοι δεν έχουν χαρτιά;

Η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα και νέο Lockdown που θα ισχύσουν για τον υπόλοιπο μήνα στην προσπάθεια της να σταματήσει τα κρούσματα κορωνοιού. Αρκετοί μετανάστες ανησυχούν ότι μπορεί να μην καταφέρουν να βγάλουν τις άδειες τους και να έχουν πρόβλημα με τα χαρτιά τους. Αυτό μπορεί να τους δημιουργήσει πρόβλημα ακόμα και με τις μετακινήσεις τους.

Αρκετοί μετανάστες που έχουν κάνει αιτήσεις και έχουν κλείσει ραντεβού μετά από αρκετή αναμονή αναρωτιούνται αν θα χάσουν το ραντεβού τους και αν θα υπάρξει πρόβλημα με τις αιτήσεις τους.

Η νομική ομάδα του ΟΥΜ θα φροντίσει να τακτοποιήσει το θέμα σας και να προχωρήσει την υπόθεσή ακόμα και μέσα στην απαγόρευση. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε. 

Όλα τα ραντεβού θα τηρηθούν με σειρά προτεραιότητας και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Περιφέρειας μπορεί να μη λειτουργήσουν σωστά. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση που μπορεί να στερήσει σε κάποιους ακόμα και την άδεια τους. 

Τι συμβαίνει με όσους δεν είναι ακόμα νόμιμοι στην Ελλάδα;

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως ακόμα κι αν έχετε στείλει SMS και έχετε τα παραπάνω έγγραφα για την έξοδο σας (διαβατήριο, ταυτότητα από τη χώρα σας), οι συχνοί έλεγχοι της αστυνομίας μπορεί να σας οδηγήσουν σε σύλληψη ή/και απέλαση από τη χώρα. Εφόσον δεν έχετε τα απαραίτητα έγγραφα για τη διαμονή σας στην Ελλάδα, θα πρέπει να ξέρετε πως οι πιθανότητες να γίνει κάποιος έλεγχος κατά την έξοδο σας έχουν αυξηθεί.

Όσοι μετανάστες συνεργάζονται με τον ΟΥΜ θα ενημερωθούν άμεσα για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά την υπόθεσή τους. Η ομάδα μας συνεχίζει να μελετά τους φακέλους σας, να προχωρά και να παρακολουθεί τις υποθέσεις σας.

Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς. 

 

Στείλτε μας μήνυμα στα social media ή καλέστε μας στο  211 1883711. Η ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει! 

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to top