Το ελληνικό σχολείο “αγκαλιάζει” τα παιδιά σας!

Θέλουμε να ξέρετε πως εμείς είμαστε εδώ για εσάς. Καταλαβαίνουμε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο για κάποιον να αφήνει την πατρίδα του, τους αγαπημένους του και τη ζωή για να ζήσει σε μία άλλη χώρα.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που σας έφερε εδώ πρέπει να γνωρίζετε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που ξέρει από προσφυγιά και μετανάστευση. Το ζήσαμε κι εμείς. Υπάρχουν εμπόδια. Υπάρχουν προβλήματα. Αν όμως υπάρχει θέληση για συνεργασία των λαών όλα γίνονται.

Σκεφτείτε τα παιδιά σας…

Κάθε γονιός ψάχνει μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά του με σκοπό να μην ζήσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εκείνος. Τα παιδιά μας δίνουν την ελπίδα ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος.

Γιατί πρέπει να στείλετε τα παιδιά σας σε ελληνικό σχολείο…

Υπάρχουν πολύ σημαντικοί λόγοι για να γράψετε τα παιδιά σας στο σχολείο:

  • Θα μάθουν εύκολα τη γλώσσα.
  • Θα κάνουν φιλίες.
  • Θα μάθουν να συνεργάζονται με ελληνόπουλα.
  • Θα είναι σε προστατευμένο περιβάλλον όσο εσείς θα δουλεύετε.
  • Θα μορφωθούν και θα μπορέσουν να σπουδάσουν και να εργαστούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Θα μάθουν τον πολιτισμό, την ιστορία και την κουλτούρα της χώρας που θα ζήσουν και θα μεγαλώσουν.
  • Θα βοηθήσουν κι εσάς με τη γλώσσα. Τα παιδιά άλλωστε μαθαίνουν πολύ εύκολα σε μικρή ηλικία.
  • Θα μπορέσουν να βγάλουν εύκολα άδεια διαμονής και μετά από 9 χρόνια φοίτησης σε ελληνικό σχολείο θα μπορέσουν να αποκτήσουν και ελληνική ιθαγένεια.

Για τα προσφυγόπουλα…

Τα παιδιά των προσφύγων είναι τα πιο δυνατά παιδιά που μπορεί να συναντήσει κανείς! Έζησαν δύσκολες στιγμές και καταφέρνουν ακόμα να χαμογελούν, δίνοντας σε όλους μας το καλύτερο παράδειγμα!

Το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας φροντίζουν να βοηθήσουν στην ένταξη των παιδιών σε σχολεία και να τα προστατέψουν με τον απαραίτητο εμβολιασμό. Άλλωστε τα παιδιά που ήδη έχουν εμβολιαστεί δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Πρόβλημα δυστυχώς θα έχουν τα παιδάκια που δεν έχουν λάβει ακόμα τα εμβόλια και την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται.

Με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) μαζί με το Υπουργείο παιδείας, κατάφερε να βοηθήσει περίπου 2.800 παιδιά προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τρέχει επιτυχώς για δεύτερη συνεχή χρονιά! 

Αν είστε πρόσφυγας ή μετανάστης γράψτε σήμερα κιόλας το παιδί σας σε ένα σχολείο. Αφήστε την Ελλάδα να το “αγκαλιάσει” και να προσφέρει ότι ακριβώς προσφέρει και στα ελληνόπουλα.

Στον ΟΥΜ θα βρείτε μια ομάδα που θα βοηθήσει εσάς και την οικογένειά σας να φτιάξετε τα χαρτιά σας εύκολα και γρήγορα και να δημιουργήσετε τη ζωή και το μέλλον που έχετε φανταστεί! Ένα τηλέφωνο στο 211-1883711 αρκεί.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα social

Scroll to top