Chat with us, powered by LiveChat

როგორ შეუძლია მიიღოს ბერძნული მოქალაქეობა ბავშვმა

ბევრი საუბარია იმის თაობაზე თუ როგორ შეიძლება მიიღონ ბერძნული მოქალაქეობა საბრძნეთში მცხოვრებმა უცხოელების შვილებმა.

მოქალაქეობის მიღების საკითხებში oym.gr -ის კომპეტენტური პერსონალის დახმარებით, მიუხედავად არსებული მთელი რიგი სირთულეების და მიღებული კანონ-პროექტისა, თუ თქვენ მიყვებით სამართლებრივად სწორ გზას კვალიფიციური ადვოკატების რჩევების გათვალისწინებით საბერძნეთის მოქალაქეობის მიღების პროცესი საკმაოდ მარტივია.
მოქალაქეობის მისაღებად უნდა კამყოფილდებოდეს ძირითადი პირობა – ბავშვს უნდა ჰქონდეს მუდმივი საცხოვრებელი საბერძნეთში და სწავლობდეს ან დამთავრებული ჰქონდეს ბერძნული სკოლა.
ქვემოთ მოცემულია პირობები ყველა შესაძლო შემთხვევისთვის:
– პირველი და ძირითადი პირობაა, რომ ბავშვის მშობლებიდან ერთ-ერთი იყოს საბერძნეთის მოქალაქე (ავტომატური მიღება), თუ საქმე უცხოელ მშობლებს ეხება, მაშინ სავალდებულოა ცხოვრობდნენ საბერძნეთში მინიმუმ ხუთი წლის განმავლობაში, ბავშვის დაბადებამდე.

– მშობლებმა უნდა წარმოადგინონ ერთობლივი დეკლარაცია და განაცხადი ბავშვის რეგისტრაციის შესახებ მუდმივი საცხოვრებელი ადგილის მიხედვით შესაბამისი მუნიციპალიტეტის მოსახლეობის რეესტრში.

– შესაძლებლობა ეძლევათ აგრეთვე უცხოელი მშობლების შვილებს, რომლებიც დადიან სკოლაში საბერძნეთში ან არიან ბერძნული უმაღლესი ან ტექნიკური სასწავლებლების კურსდამთავრებულები და რა თქმა უნდა გააჩნიათ ბერძნული სკოლის საშუალო განათლების ატესტატი.

-იმ შემთხვევაში თუ ბავშვი არის მოზრდილი ,მაშინ უნდა ჰქონდეს მიღებული პირველი სამი კლასის სავალდებულო განათლება ბერძნულ სკოლაში, გააჩნდეს მუდმივი საცხოვრებელი ადგილი სრულწლოვანების მიღწევისას და წარადგენს განცხადებას და განაცხადი რეგისტრაციის შესახებ საცხოვრებელი ადგილის მიხედვით შესაბამისი მუნიციპალიტეტის მოსახლეობის რეესტრში არა უგვიანეს სამი წლით ადრე 18 წლის ასაკის შესრულებამდე.

Scroll to top