Chat with us, powered by LiveChat

Nasıl bir çocuk yunan asılıllığı alıyor

İşlem için ve yunan asılıllığın sahip olmasının olanağı, Yunanistan’da kalan yabancıların çocukları için söz oluyor.

Göçmenler bazen zorlukları ele alıyorlar, bunun için Yunan asıllılığı sahip olmak için, bir avukatın yardımıyla yasal işlemi peşinden gitmeli.

Temel şart çocuk Yunanistan’da daimi ikâmetgâh olsun ve tabii yunan okulda okuyor ya okudu.

Şartlar aşağı:

İlk ve temel şart bir ikisinden çocuğun ebeveyni Yunanistan vatandaşı olmalı ya eğer yabancı ebeveynse çocuğun doğumundan önce en azından 5 yıl sürekli Yunanistan’dan oturmalı.

Ebeveyn ortak beyanat ve çocuğun kayıt başvurması daimi ikâmetgâhın belediyesinin nüfüs kütüğünde.

Ayrica olanak Yunanistan’da okula giden yabancıların çocukları ya Yüksek Öğretim Kurumları ya Teknik Kurumları’ndan mezun var, eğer Yunanistan’da orta öğretimin diploması varsa.

Eğer çocuk daha büyük yaşındaysa, Yunanistan’da Yunan okulunda zorunlu eğitimin ilk üç sınıfına katılmalı ve olgun olduğunda daimi ikâmetgâh var, daimi ikâmetgâhın belediyesinin nüfüs kütüğünde beyanat ve kayıt başvurması başvurduktan sonra, üç yıllığın içinde 18 yıl tamamladıktan sonra.

Scroll to top