Chat with us, powered by LiveChat

Nasıl yunan asıllılığı yurttaşlığa alınmayla alabilirsin

İşlem yurttaş alınmayla yunan asıllılığından sahip olması için biraz farklı. Göçmen köken ülkesinin mahkemesinden ve Yunan mahkemesinden belgeleri getirmeli.

Belgeler ve şartlar aşağıda
Göçmen yurttaşlığa alınma beyanatını yapacağında, olgun olmalı.
Son 10 yıl yurttaşlığa alınmadan önce hapis cezasına mahkûm etmesin
En azından bir yıl yönetim biçimin ağir suçlu hakareti, ülkenin ihaneti, cinayet, uyuşturucu madde ticareti ve trafiği, yasa dışı eylemler için cezaevinde yatmasın.
aylehine sınırdışı kararı askıda olmasın
24/3/2005’ten ve sonra, yurttaşlığa alınmanın başvurmasından önce Yunanistan’da yasal olarak oturmalı. Eş Yunana olduğu taktirde ya analık/babalık hakı var
yurttaş alınma belgeleri aşağıda

Yabancı İçişleri Bakanına yurttaşlığa alınma başvurması belediyede ya da oturma yeri toplumunda ve eşlik ediliyor:

Yurttaşlığa alınma beyanatı belediye başkanı ve iki Yunan vatandaşıyla tanık olarak.
Pasaport kopyası ya başka bir belge
Daimi oturma onaysı Yunanistan’da
Doğum belgesi ya da başka bir eşdeğer belge ilk köken ülkesinin yasamasından. (eğer yabancı göçemse ve doğum belgesi yoksa, politik dokunulmazlık verişi, yeter)

Scroll to top