fbpx

Leje Qëndrimi me OYM

previous arrow
next arrow
Slider

Kurrë Procedura për leje qëndrimi nuk ishte më i shpejtë!

Në OYM ju nuk vraponi, vrapone per ju keshilltari juaj personal.

Ne kemi zgjidhjen për lejen e qëndrimit!
Së bashku me ne ju keni një fillim të ri në Greqi!

Për të pasur mundësinë:

Për të qëndruar në mënyrë të ligjshme në Greqi

Për të punuar në mënyrë të ligjshme në Greqi.

Të sigurohet.

Për të vizituar vendin tuaj.

Për të udhëtuar në Evropë.

Une kam të drejtë për leje qëndrimi?
Për sa kohë?
Cfare letra duhet te keme?

Plotësoni formularin dhe përgjigjuni
të gjitha pyetjeve tuaja falas!

Jetojnë në mënyrë të ligjshme në Greqi me lejen e qëndrimit!

Nuk e dini se cila kategori ju i përkisni?Na pyesni!

Këshilltari juaj kontrollon të dhënat tuaja dhe ju informon menjëherë se cila kategori mund të aplikoni!

Jetoni në Greqi jetën që keni ëndërruar!

tuaja janë shpërblimi ynë!

0
Klientë të lumtur
0
Hipoteza
0
%
Shërbimi në të gjithë Greqinë

– Όπως η Κάτια, η Lia, η Natela και πολλοί ακόμη που απέκτησαν Άδεια Διαμονής –

Ekipi i Këshilltarëve të Mbështetjes

Historitë tuaj!

Dua të lexoj përgjigje

Njerëzit që punojnë ose kanë biznes në Greqi

 Te martuar me grek

 Te martuar me homogen na Shqipëria

 Leje qëndrimi për ata që qëndrojnë për vite

 Leje qëndrimi për ata që kanë mbyllur 18

 Leje qëndrimi për për bashkim familjar

 Leje qëndrimi për për shkak të bashkimit familjar

 Leje qëndrimi për për arsye shëndetësore

 Leje qëndrimi për për arsye të caktuara

 

 

Për një leje qëndrimi për punë të varur duhet të sillni kontratën tuaj të punës nga e cila do të duket se paga juaj mujore është ajo që kërkohet nga ligji për të vazhduar me kërkesën, së bashku me dokumentet e nevojshme mbështetëse.

Për rinovimin e një leje qëndrimi për punë të varur, ju nevojitet dokumentacion mbështetës që tregon statusin tuaj tatimor dhe trajtimin mjekësor për të plotësuar kriteret për vazhdimin e aplikimit për rinovim. Përveç kësaj, është e nevojshme të vërtetohet se numri i pagave në institucionin e sigurimit është i kërkuar për rinovimin e lejes.Për të rinovuar lejen e qëndrimit është e nevojshme dhe një numër të caktuar të pullave sipas kohëzgjatja e lejes së qëndrimit kanë marrë. Nëse keni bërë një numër më të vogël pagash, mund të blini disa ditë sigurimi, pasi ky numër është përcaktuar me legjislacionin përkatës.

Abstenimi nga puna në rrethanat e mëposhtme, për shembull: koha kur dikush ishte i papunë, periudha qe jeni shtruar në spital me dokumentet e nevojshme mbështetëse, Pushimi shtatzënisë, pushimit të lehonisë. Në rast se jeni në një pension me kohë të pjesshme, ju mund të rinovoni lejen e qëndrimit tuaj pasi të keni marrë vendimin për të marrë një pension pleqërie dhe pasi të aplikoni për kategorinë e duhur të lejes së qëndrimit

Kushtet për një leje për një person që qëndrojnë në Greqi për një kohë të gjatë janë: Duke qëndruar ligjërisht dhe vazhdimisht në Greqi gjatë pesë viteve të fundit (para aplikimit përkatës), kanë të ardhura dhe sigurime që plotësojnë kriteret e kërkuara për aplikim për leje dhe për të përmbushur kushtet e anëtarësimit në shoqërinë greke.

Leje Qëndrimi qe ka të bëjë me shtetasit e rritur që kanë lindur në Greqi ose kanë përfunduar numrin e duhur të klasave në shkollën greke para se të arrijnë moshën madhore dhe kanë banim të ligjshëm në Greqi. Ata kanë të drejtë për një leje qëndrimi pesëvjeçare.

Leja e qëndrimit rinovohet për pesë vjet, me dokumentet e nevojshme mbështetëse.

Nëse nuk i përkisni një kategorie tjetër, ju keni të drejtën për një leje qëndrimi si një person ekonomikisht i pavarur nëse keni burime të mjaftueshme me një nivel të caktuar të të ardhurave vjetore për të mbuluar shpenzimet e jetesës.

Leja e qëndrimit kërkon rinovim për një periudhë të caktuar kohore.

Kjo leje qëndrimi nuk ofron akses në tregun e punës.

Nëse ke të drejtën e bashkimit familjar, ke të drejtën të aplikosh për punësim ose aktivitet ekonomik të pavarur, duke siguruar dokumentet e nevojshme mbështetëse.Vendimi për të hyrë në tregun e punës lëshohet një herë dhe është me kohëzgjatje të pacaktuar. Ata të pranuar për bashkim familjar mund të marrin një leje qëndrimi autonome në Greqi nëse plotësojnë kushtet në lidhje me periudhën e qëndrimit të tyre në Greqi, moshën dhe gjendjen martesore të tyre. Kohëzgjatja e lejes së qëndrimit të pavarur nuk mund të jetë më shumë se një vit. Megjithatë, është paraparë rinovimi.

Nëse keni pasur një leje qëndrimi të përhershme për dhjetë vitet e fundit dhe nuk keni qëndruar ligjërisht në Greqi për pesë vjet, keni nevojë për dokumente që vërtetojnë qëndrim të vazhdueshëm dhe lidhje me vendin nga skadimi i lejes së qëndrimit deri në datën kur aplikoni për lejen e qëndrimit.

Nëse keni pasur një leje qëndrimi të përhershme në dhjetë vitet e fundit dhe keni jetuar ligjërisht në Greqi për pesë vjet, nuk keni për të provuar lidhjet me vendin, siç dëshmohet nga qëndrimi juaj total pesë vjeçar.

Nëse fëmija juaj është i mitur dhe ka fituar shtetësinë greke për shkak të frekuentimit, ju mund ta rinovoni lejen e qëndrimit si prind i një shtetasi të vogël grek. Megjithatë, ju gjithashtu duhet të plotësoni kërkesat e kategorisë së “shtetasve të afërm grek”.

Nëse keni fituar Shtetësinë Greke dhe keni lëshuar një Letërnjoftimi, bashkëshorti juaj dhe vjehrra janë anëtarë të familjes së një shtetasi grek. Bashkëshorti dhe vjehrra mund të aplikojnë për leje qëndrimi pas procedurave të kërkuara.

OYM eshte pjesë e firmës ligjore BCLA, ka sherbime mbështetëse për emigrantët. Ne jemi Organizata më e madhe e Mbështetjes së Emigrantëve në Greqi, per:
LEJE QËNDRIMI
NËNSHTETËSISË
AZIL
SHËRBIMET LIGJORE
SEMINAR PËR INTERVISTËN E NËNSHTETËSISËS
SIGURIME SHENDETESORE PER LEJE QËNDRIMI
PËRKTHIME

 

 


[button href=”#ninja-popup-28158″]test[/button]

Υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά σας;
Ρωτήστε τον ΟΥΜ πώς να το λύσετε:

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Μάθετε πώς θα αποκτήσετε
Άδεια Διαμονής

Δικαιούστε Ελληνική Ταυτότητα;
Αποκτήστε την τώρα!

Παιδί γεννημένο στην Ελλάδα?
Μάθε πως θα βγάλεις Ιθαγένεια.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Θέλω έκπτωση 30% στις μεταφράσεις

Keni problem me dokumentet tuaja?
Pyetni OYM se si ta zgjidhë:

Perfitoni Shtetesi greke
Mëso se si për të marrë shtetësinë greke

اگر آپ کے کاغزات میں کوئ مسلہ ہے یہاں پھر آپ کوپہلی دفہ
کاغزات بنوانیں ہیں او ۔و۔م۔ سے راپط کریہں

مفت اپ ڈیٹ!
رہائشی اجازت نامہ حاصل کرنے کے لئے کس طرح معلومات حاصل کریں:

هل لديك الحق في الحصول على الهوية اليونانية!
؟احصل علها الان

ولدالطفلفياليونان؟
تعلمكيفيةالحصولعلىالجنسية.

هل توجد أية مشكلة في أوراقك؟
إسألوا مُنظمة دعم المُهاجرين كيف تحلونها:

გააქვთ პრობლემა თქვენს საბუთებთან დაკავშირებით?
მოგვმართეთ OYM-ი გასცემს პასუხს ყველა თქვენს შეკითხვას

[formidable id=8]

უფასო ინფორმაცია!
გაიგეთ თუ როგორ მიიღოთ საბერძნეთის მოქალაქეობა:

[formidable id=7]

Узнайте, как получить вид на жительство!


Scroll to Top

Informohuni si do te perfitoni Lejen e Qendrimit ne Greqi
Perfitoni sot nga reformat e reja.