Γιάννης Αντετοκούνμπο, το παιδί μεταναστών που κατέκτησε το NBA!

Πριν λίγα χρόνια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό στα γήπεδα της Αθήνας. Σήμερα είναι ένας από τους πιο διάσημους παίχτες του NBA και παίζει στην ομάδα των Μιλγουόκι Μπακς (Milwaukee Bucks)…

Όλος ο κόσμος μιλάει για το αθλητικό ταλέντο του Γιάννη και λέει πως έχει πολλά ακόμα να δώσει στο παγκόσμιο μπάσκετ. Όμως ο Γιάννης και o αδερφός του ο Θανάσης Αντετοκούμπο, που ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημα των Η.Π.Α., είναι παιδιά μεταναστών, που όπως πολλοί άλλοι που έχει υποστηρίξει κατά καιρούς ο ΟΥΜ., ήρθαν πριν χρόνια στην Ελλάδα από την Νιγηρία για μια καλύτερη ζωή.

Όλοι πλέον ξέρουν πως η οικογένεια Αντετοκούνμπο στα πρώτα της βήματα στην Ελλάδα συνάντησε δυσκολίες, φτώχεια και ρατσισμό. Τα παιδιά συχνά έβγαιναν στο δρόμο για να δουλέψουν ως μικροπωλητές και να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένεια. Αυτό όμως δεν τα εμπόδισε από το να αγαπήσουν την Ελλάδα και να ασχοληθούν με το άθλημα που τους έκανε στο τέλος διάσημους.Με προσωπική εμπειρία και μετά από πολλά δύσκολα χρόνια που πέρασαν, ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μιλούν για τον αγώνα τον προσφύγων για μια καλύτερη τύχη και ζητούν από τους Έλληνες να τους βοηθήσουν:

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες, το 85% με 95% έρχονται γιατί δεν υπάρχει ζωή εκεί πέρα που είναι. Η ουσία είναι να βοηθήσεις ακόμα και με μια αγκαλιά τον συνάνθρωπό σου. Δεν είναι μόνο οι μετανάστες. Τον συνάνθρωπό σου πρέπει να βοηθήσεις», είπε ο Θανάσης Αντετοκούμπο.

Από τη μεριά του ο Γιάννης Αντετοκούμπο ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στους ανθρώπους που περνάνε δύσκολα και ζήτησε από τον κόσμο να βοηθά όσο μπορεί.Για την ιστορία της οικογένειάς του ο Γιάννης είπε: «Δεν είμαστε παράδειγμα μόνο για τους μετανάστες, αλλά για όλον τον κόσμο. Εάν κάποιος πιστεύει στα όνειρά του και θέλει να καταφέρει κάτι, να μην σταματήσει ποτέ και να συνεχίζει να παλεύει. Εμείς δεν ξεκινήσαμε να παλεύουμε πριν τρία χρόνια. Τότε απλά μας γνωρίσανε. Παλεύουμε εδώ και 25 χρόνια. Θα υπάρχουν δυσκολίες, θα πάρει χρόνο. Θέλει θυσίες, ιδρώτα, αίμα, δάκρυα. Θα κλάψεις αλλά όταν τα καταφέρεις θα είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα. Γιατί θα έχεις την ιστορία, όπως στην λέω τώρα και θα ανατριχιάζεις».

Εσείς ξέρετε άλλη τέτοια ιστορία επιτυχίας;

Θα θέλατε να μας γράψετε και εσείς μια ιστορία που πιστεύετε ότι αξίζει να δημοσιευτεί;

Στείλτε μας το κείμενο στο support@oym.gr

 

Scroll to top